Vachtviltworkshops @Grebbeveld

Vachtviltworkshops | het hele najaar 2022 | Grebbeveld Schapen &zo, Langesteeg 21 in Bennekom

Maak je eigen dier- en milieuvriendelijke viltvacht met Marjel van Grebbeveld! Het hele najaar houdt Marjel vachtviltworkshops op de boerderij van Grebbeveld Schapen &zo in Bennekom. Met vachten van eigen kudde doorloop je zelf het proces van vachtvilten. Het is een leuke activiteit om samen te doen, en je bent ook nog creatief bezig door de achterkant te versieren. Eerstvolgende workshop: 23 september.

Marjel: “Bij vachtvilten maak je een ‘vegetarische vacht’ door een afgeschoren vacht op een wollen ondergrond te vilten. Het lijkt dan op een schapenhuid, maar is dus van een schaap dat nog gewoon rondloopt! Het leuke is dat je het in elke gewenste vorm kunt doen (rond, ovaal, vierkant, hart), of gewoon in de vorm zoals de vacht van het schaap is gekomen.”

Grebbeveld Schapen &zo is een natuurbegrazingsbedrijf opgericht door Clemens Oude Groeniger en Marjel Neefjes. De twee schapenkuddes van het stel begrazen natuurgebieden en dijken op de Zuid-Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Naast vilt verkoopt Grebbeveld ook lamsvlees.

Alle datums en het aanmeldformulier op de website van Grebbeveld Schapen &zo

grebbeveld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *