Actueel uit de streek

Nieuws

Blijf op de hoogte van onze activiteiten hier.

Volg ons op Facebook en Instagram, dan zie je ook daar wat we doen.

Facebook feed

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief.

mei 2021

DUURZAAM ETEN VAN DICHTBIJ

De lente is in volle gang. De knoppen zitten aan de bomen, de voorjaarsbloeiers zijn niet te houden en met het ontvouwen van de eerste blaadjes, opent ook StreekWaar haar ogen en armen. In deze allereerste nieuwsbrief vertellen we je wie we zijn, wat we willen en hoe jij kunt meedoen! 

StreekWaar is een nieuwe vereniging van duurzame voedselmakers, cateraars en winkels uit Wageningen, Ede, Renkum, Rhenen en Hemmen. We produceren met en voor de regio op een zo duurzaam mogelijke manier.

StreekWaar zet zevenmijlsstappen om  duurzaam en lokaal voedsel toegankelijker, gevarieerder en gezelliger te maken. Eind maart werd StreekWaar officieel een vereniging: het bestuur zette haar handtekeningen bij de notaris. Daarna sloten zo’n 25 voedselmakers, cateraars en winkels uit de omgeving zich vliegensvlug aan.

Duurzame afspraken

 

Om de mooiste, kakelverste, duurzame en gezondste producten te kunnen aanbieden, hebben wij een aantal afspraken met elkaar gemaakt. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat we uit de buurt voor de buurt produceren,  geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zorgen voor het hoogst mogelijke dierenwelzijn, verpakkingsarm zijn en altijd verder verduurzamen. 

Online bestellen

We willen duurzaam en lokaal eten toegankelijk maken. Daarom bouwen we een webwinkel waarin alle seizoensproducten van de voedselmakers te bestellen zijn. Deze producten moeten verzameld en verpakt worden, en vervolgens kunnen bestellers ze ophalen bij Thuis in Wageningen, Jorisbrood in Ede en een punt in Renkum.

StreekMarkt

 

We runnen al elke zaterdag drie kramen vol lekkers op de Duurzame Streekmarkt op het Salverdaplein in Wageningen. Van 9-17u kun je bij ons terecht voor kraakverse groenten, heerlijke lokale kazen en worsten, fruitsap, paddenstoelen, brood, en honing. 

Samenwerken versterkt ons. Als lokale producenten zorgen we er nu samen voor dat duurzaam voedsel makkelijker, bereikbaarder, eerlijker en leuker wordt. Nou, dat laatste lukt al goed: elke week werken meerdere van de producenten samen, voor hun cateringbedrijf, pickle-winkel en voor het runnen van de kramen op de markt. Zoals Judith van Vreemde Streken, die een superlokale lunch verzorgde met bijna alleen maar lokaal verbouwde StreekWaar ingredienten.

Judith (Vreemde Streken) op pad voor de benodigde ingredienten voor de lunch die ze verzorgt.

We zoeken nog helpers en eters!

Een groep consumenten bouwt samen met de StreekWaar-producenten aan een betrouwbare en veerkrachtige voedselomgeving. Dit doen we niet alleen door boodschappen te doen bij StreekWaar, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken. Door af en toe te helpen met inpakken, vervoeren of uitdelen houden we de productprijzen namelijk relatief laag en daarmee lokaal en gezond eten toegankelijk. Eens in de zes weken helpen we bij het inpakken van producten bij Thuis of het brengen van bestellingen naar Ede.

We hebben momenteel nog een aantal plekjes voor actievelingen die zich bij onze consumentengroep willen aansluiten. Meer weten en/of aanmelden? Mail naar boodschappen@streekwaar.nl.

 

Houd ook onze social media in de gaten voor de meest actuele updates over de bestelsite, meer info over de voedselmakers, cateraars en winkels, onze marktkramen en manieren waarop jij mee kunt doen!

 

 

Vriendelijke voorjaarsgroeten,

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en krijg elk seizoen een update van onze activiteiten!

* verplicht
Taal

Archieven

Back to Top

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds

Added to cart
Shopping Cart
Close

Geen producten in je winkelmand.