Actueel uit de streek

Nieuws

Blijf op de hoogte van onze activiteiten hier.

Volg ons op Facebook en Instagram, dan zie je ook daar wat we doen.

Facebook feed

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief.

september 2021

De herfst doet zijn intrede, de zomer is voorbij, maar het oogsten op het land is volop in gang. In veel regio’s wordt de hoofdoogst traditioneel gevierd met oogstfeest vol gezelligheid, eten, drinken en muziek. Met StreekWaar herintroduceren we deze traditie in het centrum van Wageningen, met lokale oogst, gerechten en activiteiten.

OOGSTFEEST 2 OKTOBER

Op zaterdag 2 oktober vieren we de oogst die van het land komt met een oogstfeest. Op de markt op het Salverdaplein is ons aanbod van lokale producten extra groot en kun je de hele dag proeven bij de live-kookkraam. Genoeg gegeten? Stap op de fiets en volg de route langs verschillende StreekWaar locaties of volg een rondleiding over Wagenings graan op het Westbergveld. Meer informatie vind je hier.

ONLINE BOODSCHAPPEN DOEN

Voortaan hoef je niet te wachten op de zaterdagmarkt om onze producten in huis te halen. Afgelopen weken hebben we getest met bestellingen via onze webshop en we zijn er helemaal klaar voor. Plaats je bestelling via www.streekwaar.nl/shop en haal je boodschappen woensdag op. Dat kan bij Thuis Wageningen (Stationsstraat 32), Jorisbrood in Ede (Mauritskazerne, Verbindelaarsweg 90) en ook in Renkum: Woon- en Tuinwinkel Loenen (Groeneweg 76-78).

VOORSTELRONDJE

Wil je weten wie de leden zijn van StreekWaar? We stellen je kort aan twee van onze leden voor.

Met pure en kraakverse ingrediënten maak Paula Middendorp de lekkerste hapjes, lunches en buffetten. Haar kookkunsten verleiden je met puur, verrukkelijk lekker, gezond, biologisch en duurzaam eten met groenten in de hoofdrol. Ook voor inspirerende kookworkshops moet je bij Paula’s catering zijn.

Han te Ronde is de man achter de lekkerste asperges van Wageningen. Die teelt hij op zijn Landbouwbedrijf Oude Ronde op de Wageningse Eng. Buiten het aspergeseizoen teelt hij ook granen. De gerst van zijn veld wordt gebruikt door de Stadsbrouwerij voor streekbier en de rogge komt via molen de Vlijt terecht in het brood van bakker Stroop.

StreekWaar is een vereniging van bevlogen boeren, producenten, cateraars en winkels in de regio Wageningen, Ede, Renkum en een stukje Betuwe. Samen met de natuur zorgen we voor duurzaam, lokaal en gezond eten bij jou op je bord.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en krijg elk seizoen een update van onze activiteiten!

* verplicht
Taal

Archieven

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Geen producten in je winkelwagen.