StreekWaar bij de Voedsel Anders conferentie 2022

StreekWaar organiseert een aantal workshops en excursies tijdens de Voedsel Anders conferentie in Wageningen op 10-11 juni. Schrijf je in voor de conferentie en ga de discussie aan met StreekWaar leden. Leer meer met StreekWaar over hoe de vereniging duurzaamheidscriteria handhaaft, door middel van een participatief garantiesysteem (PGS). GraanGeluk zal vertellen over haar strijd voor het herstellen van boerencultuurlandschap. Ook Lekker Lupine, via Ekoboerderij de Lingehof betrokken bij StreekWaar geeft een workshop. Het eten tijdens Voedsel Anders wordt verzorgd door Food of Cultures samen met StreekWaar producent Vreemde Streken.

Elke twee jaar biedt de Voedsel Anders conferentie tal van workshops, panelgesprekken en excursies, dit jaar rond het thema “Samen op weg naar een Democratisch Voedselsysteem”.

Lees hieronder de aankondiging:

Inschrijvingen voor de Voedsel Anders Conferentie 2022 zijn geopend!
Meld je nu aan voor de Voedsel Anders Conferentie op 10-11 juni 2022 in Wageningen via deze link.

Doe mee aan twee dagen krachten en gedachten bundelen rondom het thema “Samen op weg naar een Democratisch Voedselsysteem”. Samen met keynote sprekers zoals Deirdre Woods en Jaap Tielbeke zullen we ingaan op uitdagingen en systeemdruk, op hoe we ons als boeren, burgers, vissers, onderzoekers etc. daarin manoeuvreren, en de waarde van collectieve kracht. Daarnaast gaan we in gesprek over onze internationale relaties, solidariteit tussen ons werk hier en de kansen internationaal. We spreken over solidariteit, zelfbeheer, autonomie. Ten slotte gaan we verder in op voedseldemocratie. Wat houdt dat in in de praktijk? Samen reflecteren we en leren we over inclusiviteit van het voedselsysteem en verbinding rondom eten.

Je kan een programma vol workshops, panel gesprekken en excursies naar lokale voedselproducenten verwachten. Het definitieve programma van Voedsel Anders Conferentie 2022 wordt snel bekend gemaakt.