Oogstfeest bij de Ommuurde Tuin

Zaterdag 24 september 2022 | 10h-17h | Ommuurde Tuin, aan de Kortenburg 16 in Renkum

Kom het einde van het groenteseizoen vieren bij de Ommuurde Tuin! Op zaterdag 24 september is de prachtige Renkumse tuinderij nog mooier, met veel extra lekkers in de winkel en op het terras. Loop mee tijdens de rondleidingen door de tuin en maak kennis met de andere aanwezige lokale voedselinitiatieven.

Tuinder Esther: “we houden een feestje om de overvloedige oogst van dit seizoen te vieren: honderden pompoenen, kisten met aardappels – om de kilo’s bonen en aardbeien maar niet te vergeten die we dit jaar konden plukken. Nu is de tijd om dit te vieren en dat doen we met een gezellig terras vol lekkers uit de tuin, verschillende zelfgebakken taarten en een grote pan soep op ’t vuur! Tuinders geven rondleidingen tussen 11 en 16 uur waar je alle vragen over de tuin en tuinieren kwijt kunt.”

Ook zijn SlowFood Rijnzoet, DONS catering en GraanGeluk aanwezig met allerlei info over lokale granen en lupine, een proeverijtje en een kimchi workshop.

Voor de kinderen: Kinderen (en volwassenen) kunnen hun eigen broodjes bakken boven ’t vuur. Er is een speurtocht door de tuin en misschien zijn er wel weer hazelwormen te spotten.

De Ommuurde Tuin is een klein paradijs midden in het Landgoed Oranje Nassau’s Oord. De historische moestuin van koning Willem III is een agroecologische tuinderij, sinds 20 jaar gerund door Esther Kuiler. De groente gaan grotendeels naar de oogstaandeelhouders door middel van een groenteabonnement. De Ommuurde Tuin werkt met het solidaire betalingssysteem waardoor biologisch-geteeld groente toegankelijker worden voor de consument met een kleine beurs. Dat zorgt ook voor een eerlijke beloning van de tuinders.

> Aankondiging op de website van de Ommuurde Tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *