Lupine op het menu van Wageningse horeca tijdens Dutch Food Week
Dutch Food Week | 8-15 oktober 2022
Heb jij al eens een lupineboon geproefd? Dan is nú jouw kans! Tijdens de Dutch Food Week zetten Lekker Lupine! en de Wageningse horeca de lokale lupineboon – een plantaardige eiwittopper die gewoon in Nederland groeit – op de menukaart. Iedere chef verwerkt dit gouden boontje van de toekomst op zijn/haar eigen wijze: van salade, spread, soep, borrelhap tot en met lokale paella, curry of zoete baksels.
Deelnemende restaurants en cateraars in Wageningen
- Lev. @ De Wereld
- Vreemde Streken
- Food of Cultures
- Paula’s Catering
- Wijnbar en Bistro Petit Louis
- Taste Wageningen – Bar, Restaurant, Catering
- Faculty Club Novum – by Hutten
En ook buiten Wageningen sluiten restaurants en cateraars aan:
- De Waldhoorn – Otterlo
- Restaurant Lokaal, Hotel Villa Ruimzicht – Doetinchem
- De Wilde Keuken Catering & Pop-up – Voorthuizen
- Smaakpark Ede – Ede
> Meer informatie over de actie op de website van Lekker Lupine!
—
Lekker Lupine! stimuleert de consumptie en organiseert de teelt en afzet van biologische lupinebonen in Nederland. Hiermee dragen ze bij aan de eiwittransitie. In de buurt van Wageningen werkt Lekker Lupine in nauwe samenwerking met André Jurrius, biodynamisch arrkerbouwer bij Ekoboerderij de Lingehof. Op zo’n 135 hectare verbouwt hij 14 verschillende gewassen, o.a. lupine.
Recent comment