StreekWaar staat in de startblokken

Naast Marjel Neefjes en Giel Dons zitten ook Angelien Hertgers (Tuinderij De Stroom) en Chris Chancellor (Pluktuin Sayuran) in het kersverse bestuur van StreekWaar.

Afgelopen week tekende het bestuur van StreekWaar voor de officiële oprichting van de vereniging. Een mijlpaal. Marjel Neefjes van Grebbeveld Schapen & Zo en Giel Dons van pickle shop Wat in ‘t Vat Zit waren de eersten die tekenden en vierden een klein feestje.

StreekWaar verenigt lokale producenten om producten zonder tussenkomst van een winkel te verkopen. Oplettende klanten van de zaterdagse streekmarkt in Wageningen zien binnenkort de hooivork van StreekWaar verschijnen. Daar is de verkoop van lokale duurzame producten al begonnen.

Hoewel StreekWaar nog aan de start staat, zijn al zo’n veertig boeren, tuinders en andere voedselproducenten uit de regio betrokken. Dat gaan er nog veel meer worden en dat is nodig, want binnenkort gaat ook de webshop van StreekWaar open. Klanten bestellen online producten en actief betrokken inwoners zetten de boodschappen klaar in het dichtstbijzijnde afhaalpunt in onder andere Ede, Renkum en Wageningen.

De contacten binnen de vereniging zorgen nu al voor snelle en bijzondere samenwerkingen. Eetwinkel Vreemde Streken gebruikt de biologische oesterzwammen van Urban Funghi in een broodje veganistische shoarma. En Ivo’s Bread and Pizza maakte een speciaalbrood met bierbostel, een restproduct van Stadsbrouwerij Wageningen.

Dit delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen:

Back to Top

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds

Added to cart
Shopping Cart
Close

Geen producten in je winkelmand.