Lang weekend van de korte keten StreekWaar activiteiten

Tijdens het hemelvaartweekend van 18 tot 22 mei is het lange weekend van de korte keten georganiseerd. Lokale voedselproducenten organiseren allemaal activiteiten zodat bewoners kennis kunnen maken met hun werk en lokaal voedsel.

Wij hebben voor jullie een overzicht gemaakt van de activiteiten waar StreekWaar leden bij betrokken zijn:

Fietstocht Rondje Wageningen

Deze fietstocht gaat langs 6 lokale voedselproducenten. Je kunt de route altijd fietsen, maar in het hemelvaartweekend zijn er extra activiteiten. Download de route hier. Op die website vind je ook informatie over de openingstijden van de locaties. De route gaat langs de volgende StreekWaar leden:

Andere activiteiten van StreekWaar in het weekend

Rondleiding bij Tuinderij Lichtveen in Bennekom

Tijdens de rondleiding hoor je het verhaal achter tuinderij het Lichtveen en hoe ze met hun werk de bodem gezond willen maken. De rondleidingen starten op de volgende momenten:

  • 18 mei om 15.00 uur
  • 19 mei om 15.00 uur

Urban Funghi Ede Open dag

Vrijdag 19 mei kun je een kijkje nemen in de stadsboerderij van Urban Funghi. Kom en verwonder je over de productie van paddenstoelen en microgreens in het Ketelhuis in Ede.

Wekelijkse markt Wageningen

Op zaterdag 20 mei is ook de wekelijkse markt waar Streekwaar een kraam heeft met allemaal lekker eten van de StreekWaar producenten.

De markt is van 08.30 tot 17.00 uur bij het Raadshuisplein.

Proeverij en rondleiding bij de Stadsbrouwerij in Wageningen

Zaterdag 20 mei is er een proeverij en rondleiding bij de stadsbrouwerij in Wageningen. Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen. Kinderen zijn gratis, krijgen geen bier en mogen wel van de lokale granen proeven!

De rondleidingen beginnen om 14.00, 15.00, en 16.00 uur.

Dit delen: