Pluktuin De Bosrand

Pluktuin De Bosrand is een pareltje op de Wageningse Eng. Je plukt er bloemen, theekruiden en kleinfruit en tussendoor geniet je lekker van de omgeving bij één van de zitjes. In de zomer is alleen al een kijkje nemen een groot feest door alle kleuren. De Bosrand maakt ook jam en sappen en die kun je natuurlijk ook proeven in de theetuin.

Wie zijn we

Bij Pluktuin de Bosrand ben je van harte welkom om zelf kleinfruit te oogsten en je eigen boeket bloemen of verse theekruiden te plukken. Tussendoor kun je in de theetuin genieten van het uitzicht over de Wageningse Eng onder het genot van een eigen gemaakt vruchtensapje of een kopje vers geplukte thee.

Wat maken we

Afhankelijk van het seizoen kunt je in Pluktuin de Bosrand kleinfruit oogsten, waaronder diverse soorten bessen, bramen, aardbeien, druiven en frambozen. Ook kun je diverse snijbloemen, eetbare bloemen en theekruiden plukken met onder meer 20 soorten munt. Via de webshop kun je het jaarrond boeketten, jam en cadeaubonnen bestellen. In de pluktuin kunt u tevens groenten van Pluktuin de Basis oogsten.

Hoe duurzaam zijn we

We telen op duurzame wijze met respect voor mens, dier en milieu zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dat betekent veel biodiversiteit, bodemzorg, hergebruik van materialen, en uitsluitend gebruik van organische en SKAL-toegestane middelen.

Waar vind je de producten?

De producten van Pluktuin de Bosrand zijn ter plekke zelf te oogsten.

Extra’s

Tijdens het seizoen worden er in de pluktuin diverse workshops gehouden. Zo kun bij ons terecht voor het volgen van een workshop bloemschikken, handgebonden boeket maken, jam maken, smoothies maken, alles leren over eetbare bloemen of het maken van een lekkere kruidenthee. Bloemen en fruit plukken kan ook in combinatie met een picknick- of tuinfeestarrangement. 

Meedoen?

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger via de website van de pluktuin. Uw hulp is meer dan welkom!

Contact

Openingstijden:
mei tot eind oktober
di-vrij 12:30-17:30 uur
za 11:00-17:00 uur
zondag bij droog weer geregeld open (zie Facebook en website)
Voor openingstijden buiten het plukseizoen zie de website en Facebook.

Pluktuin de Bosrand
Petra Lenskens
Dorskampweg schuin tegenover nummer 15
6704 PB Wageningen
www.pluktuindebosrand.nl
info@pluktuindebosrand.nl

Foto’s: Esther Meijer

“Eigen fruit oogsten en zelf theekruiden of bloemen plukken. Een rustpunt voor wandelaars en fietsers om van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng te genieten.”

Foto’s: Esther Meijer