Afgelopen weekend vond de StreekWaarfietstocht in Wageningen plaats. De deelnemers gingen langs enkele StreekWaardeelnemers. Ivo’s Bread & Pizza verhuist van een industriegebouw in de Nude naar een perceel aan de Hoogstraat, waar tot voor kort de Keuken van Josefien gevestigd was. ¨Sinds kort heb ik tijdschakelaars op de ovens geïnstalleerd. Nu hoef ik pas om 5 uur bij de bakkerij te zijn, in plaats van om 3 uur. De ovens, met steenplaten, hebben twee uur nodig om heet te worden.” Ivo bakt nu per keer op ambachtelijke wijze 24 witte broden 24 ‘special’, 48 bruine en 48 bruine broden met zaden en nog allerlei, deels Tsjechische zoete lekkernijen. Bierbrouwer Dennis startte samen met zijn compaan Stefan Stadsbrouwerij Wageningen. “Daar hebben we wat aanpassingen voor moeten doen, zo zit bijvoorbeeld de moutmolen in een speciale kast binnenin ons gebouw om te zorgen voor minder lawaai.” Het is het helemaal waard, de mensen vinden het prachtig om hun duurzaam lokale biertje te drinken in de brewpub, met zicht op de brouwerij. Dennis: “We vinden het leuk om deel uit te maken van de groep duurzame lokale producenten van StreekWaar om zo lokale granen te kunnen gebruiken voor ons bier.”