Pluktuin de Bosrand eind mei weer open

Vanaf donderdag 26 mei 2022 is Pluktuin de Bosrand weer geopend! Als wandelaar of fietser is de Bosrand het perfecte rustpunt om te genieten van het schitterende uitzicht op de Wageningse Eng, onder het genot van huisgemaakte vruchtensapje of een kopje vers geplukte thee – met iets lekkers erbij. De lente is op dit moment op zijn mooist in de pluktuin. Daar kun je rabarber zelf oogsten, of een mooie boeket bloemen plukken.

Zelf plukken

Afhankelijk van het seizoen kun je in Pluktuin de Bosrand kleinfruit oogsten, waaronder diverse soorten bessen, bramen, aardbeien, druiven en frambozen. Ook kun je diverse snijbloemen, eetbare bloemen en theekruiden plukken met onder meer 20 soorten munt.

Bij Pluktuin de Bosrand wordt er op duurzame wijze geteeld zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dat betekent veel biodiversiteit, bodemzorg, hergebruik van materialen, en uitsluitend gebruik van organische en SKAL-toegestane middelen.

Vrijwilligerswerk

Tuinder Petra Lenskens is op zoek naar vrijwilligers voor tuinwerk en maaien (met zitmaaier) maar bijvoorbeeld ook voor bij de kassa, in de theetuin, assisteren bij workshops en straks voor oogsten. Wil je komen helpen? Stuur dan een mailtje naar info@pluktuindebosrand.nl.

Openingstijden 2022

Open van 26 mei t/m oktober
dinsdag t/m vrijdag 12.30 – 17.30
zaterdag                   11.00 – 17.00 

Adres: aan de Dorskampweg tegenover nr 15, 6704 PB Wageningen


  • Meer info over Pluktuin de Bosrand
  • Tip: bij Pluktuin de Bosrand kun je leuke workshops volgen over o.a. bloemschikken en hand gebonden boeket maken.
  • Binnen Pluktuin de Bosrand vind je ook Pluktuin de Basis, waar je zelf groenten en keukenkruiden kan oogsten.

Dit delen: