Hotel de Wereld serveert Grebbelam – Grebbeveld

Grebbeveld heeft onlangs een lam geleverd aan het restaurant van Hotel de Wereld. Souschef Mev wilde hem graag helemaal, om hem zelf te portioneren, en er lekkere recepten mee te maken. Van een stuk filet heeft het restaurant LEV de Wereld een langzaam gegaarde lamsfilet gemaakt met geconfijte groente en afgemaakt met saladesoorten van Tuinderij het Lichtveen. Eerste impressies van Marjel van Grebbeveld die hem mocht proeven: “goddelijk lekker! En een echt StreekWaar-menu dus.” Ga je hem ook proeven?

> Lees het blog van Marjel van Grebbeveld Schapen &zo:

De chef en souschef van LEV de Wereld (het restaurant van Hotel de Wereld) waren al eens langs geweest om kennis te maken. Dus toen ik onlangs belde of ze nog een lam wilden (van vorig jaar, dus 11 maanden oud), hadden ze gelijk interesse. Souschef Mev was zelfs razend enthousiast. Hij wilde hem graag helemaal, en dan zelf in stukken verdelen, portioneren, en er lekkere recepten mee maken.

Vrijdag bracht ik een mooi groot lam, en maandag vroeg hij of ik misschien even wilde komen proeven. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Clemens was helaas te druk vanwege de lammertijd, maar ik ging maandagmiddag langs. Hij liet me zien dat hij al bouillon aan het trekken was, die hij dan later gaat inkoken tot een tiende van de hoeveelheid, dus alle smaak geconcentreerd in een saus.

En toen kwam het moment dat ik mocht proeven. Hij had langzaam gegaarde lamsfilet gemaakt met daarop een romanesco van hazelnoot en nog iets. Daarbij een rolletje van aubergine, geconfijte groene paprika met kleine torentjes van auberginecrème. En afgemaakt met verse saladesoorten van Tuinderij het Lichtveen. Een echt StreekWaar-menu dus, en ook nog eens goddelijk lekker!

Kortom: ga vooral proeven! Omdat het maar 1 lam is, staat het niet op het vaste menu, maar het zit wel in het Menu van de Chef, en je kunt er ook gewoon naar vragen, dan maken ze wat lekkers voor je. Wij gaan het binnenkort een keer met het hele gezin proeven!

Wil je nou zelf thuis lamsvlees klaarmaken, dan kan dat natuurlijk ook! Je kunt een afspraak met me maken om het vlees op onze boerderij op te halen in de Grebbewinkel, maar je kunt het ook kopen bij:

Dit delen: