Handen in de grond tijdens NLdoet

Op 10 en 11 maart organiseerde het Oranjefonds NLdoet, de landelijke vrijwilligersdagen. Iedereen kon zijn handen uit de mouwen steken bij een van de vrijwilligersorganisaties in heel Nederland. Pluktuin de Bosrand was een van de Wageningse deelnemers. Tuinder Petra Lenskens: “Fijn dat er in een paar dagen zo veel gebeurt”. 

Ieder jaar doet Pluktuin de Bosrand graag mee aan NLdoet. “Dit jaar tijdens NLdoet is er – ondanks het slechte weer – een hoop gedaan”, aldus Lenskens. Iedereen kon een activiteit van zijn voorkeur vinden: drie mensen van het AZC Jafeth, Ameth, Zaman hebben – via Vrijwilligers Centrum Wageningen – een constructie voor de dahlia’s gemaakt. Francine van Pluktuin de Basis, Zaman en vrijwilliger Marten hebben cirkelvormig pad bestraat in de border met moederplanten (planten waar er stekjes van wordt genomen).”

Vrijwilligers aan de slag tijdens NLdoet

Ook het college van de gemeente Wageningen ging aan de slag in Pluktuin de Bosrand. Lenskens: “Burgemeester Floor, wethouders Marije, Erik-Jan & Maud hebben samen met vrijwilliger Martijn alle naamborden gebeitst”.

“Fijn dat NLdoet dit organiseert en wij daardoor de vrijwilligers van de pluktuin kunnen helpen”, aldus het college. “Een initiatief wat wij een warm hart toedragen omdat het voor iedereen in Wageningen toegankelijk is. Kom zeker een keertje kijken in het voorjaar als alles in bloei staat.”

Het was zeker hard werken, maar alles gebeurde in een vrolijke sfeer. Er werd aan het einde thee en koffie samen gedronken. Lenskens is heel tevreden. De helpers mogen later in het seizoen terugkomen om als bedankje een bloemenboeket plukken.

>Zie ook het artikel van Bram en Jaap in de ‘Stad Wageningen’ krant

Dit delen: