Vier nieuwe StreekWaar leden

StreekWaar heeft onlangs 4 nieuwe leden mogen begroeten. We stellen ze aan jullie voor:

De Groene Ketel
Marieke van Leersum verzorgt biologische en vegetarische catering voor uiteenlopende gelegenheden. Als natuurvoedingsadviseur en voormalig verpleegkundige ligt haar hart bij voeding en gezondheid. Marieke gebruikt lokale, duurzame ingrediënten, doet aan wildplukken en maakt verrassende recepten en composities. De Groene Ketel kookt eveneens met een vleugje magie voor speciale events zoals spirituele festivals, natuurbelevingshappenings en retraites.
Voor meer informatie: www.degroeneketel.nl

Remeker
De bekroonde REMEKER kaas wordt gemaakt op boerderij De Groote Voort in Lunteren. De melk van de Jersey koeien vormt de grondstof voor deze kaas. Om de melk zo goed en zo zuiver mogelijk te krijgen, werken zij nauw samen met de natuur, de koeien en de klanten die hun bedrijfsvoering waarderen. Sinds kort produceren ze ook hun Remeker bier, gemaakt van 100% wei, een product dat eerst als afvalproduct werd beschouwd.
Voor meer informatie: www.remeker.nl

Cravings for Green
Cravings for Green in Ede is de eerste plantaardige lunchroom in de omgeving en biedt een heerlijke mix van gezonde, lokale en duurzame gerechten. Ze geven de voorkeur aan lokaal ingekochte en seizoensgebonden producten. Veel producten bakken en koken ze zelf, van verleidelijke taarten (perfect voor thuisfeesten!) tot kombucha, tempeh, appelciderazijn en siropen. Daarnaast hebben ze hun eigen moestuin van 100 m².
Voor meer informatie: cravingsforgreen.nl

Pluktuin de Basis, waar natuur de Baas is
In deze natuurvriendelijke tuin op de Eng in Wageningen, ervaar je hoe groenten en planten gekweekt worden. Aan de hand van inspirerende plukwijzers ontdek je recepten met de vergeten groenten, wilde planten en geurige kruiden die je zelf bij elkaar plukt. Bij de Basis kun je terecht voor groenten, keukenkruiden, planten, zaden en ook voor workshops en rondleidingen. Tuinder Francine staat altijd klaar om je meer te vertellen.
Voor meer informatie: www.pluktuindebasis.nl

Dit delen: