Urban Funghi winnaar van de AIEG Impact award 2022

Urban Funghi heeft de Impact award gewonnen van de AtlasInvest Entrepreneurship Grant 2022! Daarmee wordt Urban Funghi erkend als een start-up met grote sociale en ecologische gevolgen. Met de subsidie ​​kan Urban Funghi investeren in apparatuur om stedelijk afval te verwerken om paddenstoelen op te kweken. Bekijk de video om te zien wat Urban Funghi zo duurzaam maakt.

De grant ​​van het Universiteitsfonds Wageningen ondersteunt jonge (student)ondernemers met impactvolle ideeën die bijdragen aan klimaatbestendige en duurzame voedselsystemen. Alessia Capurso van Urban Funghi was een van de twee finalisten van de Impact Award, en uitgeroepen als winnaar tijdens de finale op 18 mei.

Alessia produceert gastronomische paddenstoelen indoors die worden verkocht aan lokale winkels, restaurants en direct aan klanten. Ze geeft stedelijke gebouwen een tweede leven door ze om te vormen tot een plaats van lokale voedselproductie, en geeft een nieuwe bestemming aan stedelijk afval, waarop ze haar paddenstoelen kweekt.

Het Universiteitsfonds Wageningen maakte voor elke finalist een korte video. Bekijk de video om te zien wat Urban Funghi doet om de stedelijke productie van gastronomische paddenstoelen duurzaam te maken.

Dit delen: