Theatervoorstelling ’Iets met boeren’ in Lunteren

Op donderdag 13 juni 2024 komt Bureau Pees met de voorstelling ’Iets met Boeren’ naar boerderij De Groote Voort in Lunteren. Sinds het najaar van 2021 toert Bureau Pees met een opmerkelijke theaterserie door het land, bedoeld om een breed publiek te betrekken bij het actuele landbouwdebat en op die manier de polariserende toon daarin te bestrijden.

In de voorstellingen komen alle aspecten van de landbouw voorbij en dat biedt zowel troost als (nieuw) inzicht. Tot nu toe werd Iets met Boeren bezocht door letterlijk boeren, burgers en buitenlui: traditionele agrariërs, onderzoekende vernieuwers, consumenten, bestuurders, klimaatwetenschappers, milieuactivisten.

De voorstelling speelt op een boerderij, waar het publiek in het volle daglicht langs een collage van scènes wandelt: in de schuur, in de stal, op het erf, in de wei. Geleidelijk raakt elke bezoeker een tikkeltje vervreemd van de eigen mening.

Na de voorstelling volgt een gesprek over de voorstelling, de inzichten die erin naar voren komen en de persoonlijke verhalen van de bezoekers.

Meer info en tickets: bureaupees.nl

Dit delen: