StreekWaarleden leren zichzelf beter kennen

Elkaar beter leren kennen, elkaar inspireren en ondersteunen. Daarom organiseert StreekWaar viermaal per jaar een (interne) excursie voor en naar de StreekWaarleden. Medio maart kwamen we bij elkaar voor het (her-)ontdekken van vier bedrijven. Lees verder hoe nieuw StreekWaarlid Ridder Robin het heeft ervaren.

Vrienden, zoals jullie weten zijn wij sinds kort lid van StreekWaar. En afgelopen maandag was er een excursie naar enkele andere bedrijven die ook lid zijn van StreekWaar. Voor ons een mooi moment om de andere leden nog beter te leren kennen, maar ook om nieuwe ideeën op te doen. 

Wij begonnen de excursie vanaf De Gieterij in Wageningen. Een winkel die het zero-waste boodschappen werkelijk tot een kunst heeft verheven. Alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse boodschappen, maar dan zonder al het onnodige afval. Mooi om Linde en Floor zo passievol te horen over hoe zij van hun concept naar winkel zijn gegaan. 

Giel van Wat in het vat zit vertelt over zijn bedrijf

Hierna waren wij te gast bij ‘Wat in het Vat zit’, de Kombucha Masters en BeenBean. ‘Wat in het vat zit’; maakt van alles wat met fermenteren te maken heeft. En maakt eten wat deels van verspillingsvrij voedsel wordt gemaakt, zoals kimchi en hun chutney. Allemaal vanuit de visie dat het verspillen van goed voedsel zonde is. Dat laatste wisten wijzelf niet. Wij vonden hun hotsauce al ridderlijk lekker, maar na hun verhaal en de visie te horen, zijn wij helemaal om!* 

Lana van de Kombucha Masters en Tom van BeenBean

Nu weten wij dat Mede onbekend was bij velen van jullie, maar kennen jullie kombucha en/of tempeh al? Daar waren wij dus onbekend mee, tot gisteren!

Kombucha is een alcoholvrij drankje** gemaakt van gefermenteerde gesuikerde thee. Dat klinkt natuurlijk niet heel uitnodigend (hun woorden!), maar echt schijn bedriegt! Zo lekker en ideaal als een gezond alternatief voor frisdrank. 

En last but not least; BeenBean. Zij maken dus tempeh. Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde bonen. Ergens lijkt het op tofu, maar dan echt smaakvoller. 

S ’avonds eenmaal thuis, aten wij natuurlijk heerlijke gebakken tempeh met een lekkere hotsauce ernaast en in het glas ditmaal geen mede, maar een heerlijk verfrissende kombucha. Wederom weer ridderlijk genieten! 

En mocht je nou denken, dat wil ik ook?! Aanstaande zaterdag staan we er weer met StreekWaar op de Wageningse markt. We zien jullie dan!

Met ridderlijke groet, 
www.robinsmede.nl 

* Hun hotsauce wordt overigens niet gemaakt van verspillingsvrij voedsel.

** In principe alcoholvrij, maar kan door het natuurlijke proces van fermenteren wel max 1% alcohol bevatten.

Dit delen: