Ridder Robin

Ridder Robin brouwt heerlijke duurzame mede volgens Middeleeuws recept. Hun honing halen ze binnen een straal van 30 km van Rhenen Lokale en duurzame productie is belangrijk voor ze. 

Wie zijn we?

Ridder Robin brouwt, zoals de naam al doet vermoeden, mede. Mede is een speciaal soort wijn, gemaakt van alleen honing, doordat het alleen uit honing bestaat mag het van de wet dan weer geen wijn genoemd worden. Verwarrend, maar zo werkt dat nou eenmaal.

Ridder Robin brouwt hun mede aan de hand van een middeleeuws recept.

Wat maken we?

Wij brouwen Mede zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen van Nederlandse imkerhoning. Alle honing wordt gewonnen binnen een straal van 30km rondom Rhenen. Zo bieden wij een duurzaam en puur product voor de mede liefhebbers.

Hoe duurzaam zijn we?

Ridder Robin mede wordt gebrouwen op een duurzame manier met lokale honing, biologische ingrediënten en met recyclebare verpakking. De honing is zelfs zo lokaal dat je de bijen tijdens een fietstocht rond Rhenen kan zien vliegen.

Waar vind je de producten?

Ridder Robin mede is te kopen in hun eigen webshop. Verder zijn de producten te krijgen bij de wekelijkse streekproductenmarkt in Wageningen, bij de Gieterij, de Hoge Born, boerderij van Steenbergen, Slok Wageningen, Puurr veluwe in Ede en bij de lieveruitdestreek webwinkel. 

Waarom de naam Ridder Robin?

Zelf heet ik Robin en ik brouw mede, robinsmede.nl is dan ook niet bijster origineel.  

Het ‘ridderschap’, naam en logo zijn een eerbetoon aan ons overleden zoontje; Robbie. Die wij in zijn korte tijd met ons, liefkozend ‘Ridder Robbie’ hadden gedoopt. Dit vanwege zijn strijdlust en kracht om telkens weer op te staan.

Na zijn overlijden, voelde het het zwaar om ‘weer op te staan’. Ik gebruikte het opzetten van dit bedrijf als manier om weer terug te komen in de maatschappij. 

En één van de dingen die je nodig hebt voor een bedrijf is een merknaam. Wij konden niks anders dat dit opdragen aan hem.

En ach, dan hebben wij misschien niet de meest originele naam, wij dragen hem wel met een ouderlijke trots.

Ben of ken je een imker?

Ridder Robin is altijd op zoek naar nieuwe imkers om mee samen te werken. Dus woon je in een straal van 30 km van Rhenen en werk je duurzaam, neem dan contact op met Robin. Lees hier al de voorwaarden

Contact

Ridder Robin
Lijsterberg 126
3911 DM, Rhenen

www.robinsmede.nl
info@robinsmede.nl
06-29521162

"Eén van onze voorwaarde is dat wij alleen met Nederlandse imkers werken binnen een straal van 30 km vanaf Rhenen. Mocht je daarom in deze straal een bij zien vliegen, bestaat de kans groot dat die de honing haalt voor onze mede."