Nieuw Bennekoms afhaalpunt voor lokaal voedsel

Op 23 februari opende vereniging StreekWaar een nieuw pick-up punt in Bennekom voor duurzaam voedsel uit de regio. Vanaf nu kunnen consumenten de producten van lokale boeren online bestellen en afhalen bij De Kardoen in het centrum van Bennekom.

In een frisse lentezon overhandigde de Edese wethouder Léon Meijer de eerste krat aan een Bennekomse inwoner, die met haar baby kwam. Wethouder Meijer: “Naast mijn functie als wethouder food heb ik in mijn portefeuille ook jeugdzorg. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat kinderen en jongeren weer leren waar hun eten vandaan komt en dat dat gezond en duurzaam is.” Hij draagt het initiatief dan ook een warm hart toe en steunt het idee om duurzame lokale producten makkelijker verkrijgbaar te maken.

Met dit nieuwe afhaalpunt kunnen mensen uit Bennekom makkelijk duurzame lokale producten verkrijgen. Bernadette Backers van de Kardoen: “We vinden het mooi als meer mensen duurzaam en lokaal kunnen eten. Daar maken we graag wat plek voor in onze winkel.”

Ook aanwezig was melkveehouder Lodewijk Pool van biologische boerderij de Hooilanden in het Binnenveld, die lid is van vereniging StreekWaar: “Wij zitten zelf in Bennekom, dus we zijn heel blij met extra lokale afzet. Daarnaast is het mooi dat we binnen StreekWaar als duurzame lokale producenten nog meer samen kunnen gaan werken.”

In totaal zijn nu 33 leden aangesloten bij StreekWaar. Het zijn allen producenten die stevig scoren op duurzaamheid. Zo worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt, zetten zij zich in voor dierenwelzijn en vermijden ze plastic verpakkingen. Veevoer wordt lokaal ingekocht om de druk op bijvoorbeeld de Amazone te verminderen.

StreekWaar bestaat ondermeer uit een ambachtelijke bakker, graanboeren en bierbrouwers uit Wageningen, tuinderijen uit Renkum en producenten van paddenstoelen en microgreens uit Ede. De producten zijn te verkrijgen op de zaterdagmarkt in Wageningen en via de webshop van StreekWaar. Als u online bestelt kunt u op verschillende plekken uw bestelling afhalen, waaronder dus nu ook de Kardoen in Bennekom. Meer informatie: www.streekwaar.nl

Bennekoms Nieuwsblad, 25 februari 2022

Dit delen: