Lichtveen workshops serie: No-dig & teeltplan

Dit najaar organiseert Tuinderij het Lichtveen een serie workshops rondom de thema’s no-dig tuinieren en teeltplanning. Hoe zet je je eigen no-dig tuin op? En hoe maak je een compleet en effectief teeltplan voor je hele groeiseizoen? Ben je een (moes)tuinder en wil je alvast een begin maken aan je tuinplannen voor 2023, meld je dan aan voor de workshops.

Tuinderij het Lichtveen wordt gerund door Chris en Pauline, twee voormalige studenten van de WUR. De twee compagnons gebruiken op hun agroecologische tuinderij de no-dig methode. Door de grond zo min mogelijk te verstoren faciliteren ze het werk van het bodemecosysteem, dat zorgt voor lekkere en gezonde groente.

Op ¼ hectare telen ze 100 verschillende rassen groente, kruiden en bloemen. Dankzij hun goed opgezet teeltplan kunnen ze op een relatief kleine oppervlakte een breed assortiment aan groente telen. Tijdens het groeiseizoen verkopen ze hun groente bij de markt en aan lokale horeca en winkels.

Geïnspireerd?  Meld je aan voor de workshops

NL:
vrijdag 11 november 14-17u: Tuinieren zonder spitten: Introductie tot de no-dig methode

ENG:
zaterdag 12 november 11-14u: Introduction to the no-dig method
woensdag 16 november, 18-20u: Crop planning #1: How to make a crop plan for your garden or small-scale farm
woensdag 23 november 18-20u: Crop planning #2: Step-by-step guide to using the open-source program ‘Crop Planning Software’ to make planning your garden easier than ever!

Dit delen: