Sayuran

Indonesisch streetfood gemaakt van lokale duurzame ingrediënten. Ga je op zaterdag naar de Wageningse markt is de kans groot dat je Chris tegenkomt bij de StreekWaar markt op het Salverdaplein. Daar verkoopt hij bakpao’s die gemaakt zijn met lokale groenten, oesterzwammen, tempeh en vlees, allemaal ingrediënten van andere StreekWaar leden.

 

Sayuran begon als een zelfoogst tuin met als doel de consument weer te verbinden met de bron van zijn voedsel: ‘de bodem is onze supermarkt’, luidde het motto. Na 3 jaar volgde Chris zijn ambities om een ​​grotere tuinderij op te zetten en startte samen met Pauline Martel Tuinderij het Lichtveen.

Sayuran leeft echter nog steeds in een andere vorm voort. Door middel van streetfood hoopt Chris andere Streekwaar-leden te steunen door zowel hun producten te kopen als te presenteren, en tegelijkertijd mensen te voorzien van heerlijk, gezond en duurzaam voedsel. Zijn bakpaos (Indonesische gestoomde broodjes) kun je om de week op de Streekwaar zaterdagmarkt krijgen.

Sayuran
Chris Chancellor
Live cooking
Indonesisch streetfood

Om de zaterdagen aanwezig bij de StreekWaar markt bij de live-cooking kraam

chris@sayuran.nl
sayuran.nl