Otto Vloedgraven Fruit

De heerlijke Hollandse vruchtensappen van Otto Vloedgraven zijn gemaakt van puur fruit. Al jaren struint Otto hoogstamboomgaarden af op zoek naar gevallen appels en peren. Vaak treft hij de echte oude rassen met de prachtigste namen zoals Bellefleur, Notaris, Zoete Ermgaard en wat dacht je van de Zwijndrechtse Wijnpeer. De oogst leent zich niet alleen voor sappen, ook appel- en perenstroop zitten in het assortiment van Otto Vloedgraven Fruit.

Wie zijn we

Otto: “Ik snoei al 20 jaar professioneel hoogstamfruitbomen bij veel eigenaren. In de oogsttijd pluk en raap ik de appels en peren om daar sap en stroop van te maken, vooral in het Binnenveld en de Betuwe. Ook verzamel ik fruit dat eigenaren zelf hebben geoogst. Bijna altijd zijn het oude rassen, zoals Bellefleur, Notaris, Zoete Ermgaarde, Zwijndrechtse Wijnpeer, Triumph de Vienne en Legipont.”

Wat maken we

Otto produceert appelsap, perensap, appel-peren- en peer-rode bessensap in diverse verpakkingen. Ook laat hij van het fruit dat hij oogst appel-perenstroop, appelstroop, en stoofperen op sap.

“Elk jaar maak ik voor elke sapsoort een zo lekker mogelijke mix, samengesteld uit de verschillende geplukte rassen (hand-, zoete en zure appels, stoof- en handperen). Het fruit wordt alleen geperst en daarna gepasteuriseerd. De samenstelling van het verzamelde fruit verschilt van jaar tot jaar en daarmee ook enigszins de smaak en de kleur van de sappen en het stroop.”

Hoe duurzaam zijn we

Het gaat om ongespoten fruit dat puur en ongezoet wordt verwerkt. “Ook pluk ik onbespoten rode bessen bij Tiel voor peren-rode bessensap.”

Waar vind je de producten?

Otto’s producten zijn op veel verschillende plekken te verkrijgen. Bij de zaterdag streekmarkt in Wageningen. En in Wageningen o.a. bij diverse restaurants en cateraars, bij de Gieterij, de Hoge Born, Molen de Vlijt en het Zuivelhoekje.

Contact

Otto Vloedgraven Fruit
Verwerking hoogstamfruit
www.ottovloedgravenfruit.nl
o.vloedgraven@upcmail.nl
Wageningen

Foto’s: Esther Meijer

“In de oogsttijd pluk en raap ik de appels en peren om daar sap en stroop van te maken.”

Foto’s: Esther Meijer