Ekoboerderij de Lingehof

Vlak onder de Rijn bij Wageningen ligt biologisch-dynamische akerbouw boerderij de Lingehof. Op honderd hectare bij de boerderij en op dertig hectare in de buurt worden tien verschillende gewassen geteeld, waaronder ui, pompoen, rode kool en rode biet, maar ook experimentele gewassen als quinoa en lupine.

Wie zijn we

Akkerbouwer André Jurrius: “Ik hou ervan om nieuwe dingen te proberen. En dan het liefst gewassen die én goed voor de bodem zijn én waar mensen nieuwsgierig naar zijn.” Zo is hij ook een van de oprichters van Lekker Lupine, waarin consumenten, chef koks en boeren onderzoeken of we in plaats van vlees lupine kunnen gaan eten, als lokaal plantaardig eiwit. Samen met Marieke Laméris zetten ze zich in voor het zichtbaar maken van lupine. Ekoboerderij de Lingehof is een sociale, open, en innovatieve plek waar ook andere ondernemers ruimte kunnen vinden.

Hoe duurzaam zijn we

Voor het akkerbouwbedrijf is de bodem is de basis. Eetbare gewassen worden daarom afgewisseld met gras-klaver, dat ervoor zorgt dat het bodemleven floreert. André: “Rustgewassen, zoals gras-klaver of wintergranen zijn de motor van dit bedrijf: klaver bindt stikstof uit de lucht en de rustgewassen zorgen voor een goede doorworteling en daarmee voor een verbeterde bodemstructuur.”

Waar vind je de producten?

Een aantal gewassen vinden hun weg naar de supermarkt. De granen vinden hun weg naar bakkers in de regio, via Molen de Vlijt in Wageningen. De lupinebonen worden in glazen potten verkocht en zijn bij de Streekmarkt en streekwinkels te koop: bij de Gieterij en de Hoge Born.

Lekker Lupine!

Heb je een vraag over de teelt van Lupine?
Neem contact op met André Jurrius.

Voor alle overige zaken (Productontwikkeling, Inkoop, Pers, Community) neem je contact op met Marieke Laméris via info@LekkerLupine.nl.

Contact

Ekoboerderij de Lingehof
André Jurrius

Hemmensestraat 17, Randwijk
ekoboerderijdelingehof.nl
info@ekoboerderijdelingehof.nl

Lekker Lupine!
Marieke Laméris & André Jurrius
www.lekkerlupine.nl
info@LekkerLupine.nl

"Wij denken vanuit het bodemleven, dat wij stimuleren door mengteelt van groenbemester, grasklaver als tweejarig rustgewas en bloeiende akkerranden. Een levende bodem geeft het leven door zodat iedereen kan genieten van vitale voeding."