EET Wageningen

Biologische strokenteelt in het Binnenveld. Aan de Slagsteeg Wageningen, midden in agrarisch gebied het Binnenveld, worden er biologische groentegewassen geteeld voor consumenten uit de streek.

Initiatiefnemer Edwin Tigchelaar: “Ik wil graag de biodiversiteit vergroten voor een aantrekkelijk landschap en ook om daarmee een duurzaam en robuust teeltsysteem te creëren. Daarom ga ik voor bio én voor strokenteelt.” De grond is op dit moment (lente 2022) in het tweede jaar van omschakeling naar biologisch. Edwin: “In het eerste jaar heb ik uitsluitend bloemenmengsels en mengsels van groenbemesters geteeld, uiteraard zonder het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Dit jaar zullen voor het eerst in smalle stroken aardappelen en groenten groeien op dit perceel in het Wageningse Binnenveld.” Dat belooft wat. 

Waar vind je de producten?

De producten van EET Wageningen zijn bij de Streekmarkt verkrijgbaar. Er zijn ook mogelijkheden om wekelijks een groentepakket af te nemen.

Groentepakketten

In 2022 is EET-Wageningen een pilot gestart met deze pakketten; vanaf 2023 zal dit een vervolg krijgen. Heb je interesse in groentepakketten van EET-Wageningen? Neem dan even contact op met Edwin voor de mogelijkheden!

Contact

EET Wageningen
Edwin Tigchelaar
Aan de Slagsteeg in het Wageningse Binnenveld, ter hoogte van de Egelsteeg
www.eet-wageningen.nl
info@eet-wageningen.nl

“Ik wil met EET-Wageningen graag buiten in de vollegrond groenten telen op een wijze waarvan ik blij word voor lokale afzet. Ik maak gebruik van biodiversiteit en zaai daarvoor bloemenmengsels tussen mijn gewassen.”

Foto: Percy Cicilia Jr.