Speciale acties voor de feestdagen

Dit is het seizoen om duurzaam & lokaal te kopen! De StreekWaar leden hebben voor de feestdagen wat mooie acties bedacht, onder meer: maretakken voor het goede doel, lekkere gerechten om thuis op te warmen voor de feestdagen, (b)oliebollen voor oudejaarsdag en kerstpakketten met streekproducten.

Kerstmaaltijden

Kerstmaaltijd op 24 dec. Jeanette van Goed Gevoed bereidt voor jullie voor een kerstmaaltijd op 24 december. > Graag uiterlijk op 22 december 12u bestellen, via dit contactformulier.

Vrijdag 24 december (kerstmaaltijd)

voorgerecht: Venkel soep met amandelen en kummel stengel ( € 3, 50)

hoofdgerecht: Gevulde groene kool rolletjes ( o.a. paddenstoelen, cashewnoten) en kruidige tomaten-wortelsaus, knolselderij puree (€ 12,50)

nagerecht: Chocoladetaart met cranberry (€ 3,50)

Diverse gerechten rond de feestdagen. Cateraar Judith van Vreemde Streken biedt diverse gerechten met streekproducten voor de feestdagen. Graag uiterlijk een dag van tevoren bestellen. > Contact

Eerste hulp nodig bij eten & drinken rond de feestdagen? Bij ons kun je terecht! Op het menu diverse voor- hoofd- en nagerechten waaruit je je eigen menu kan samenstellen. Het eten is vegetarisch en veganistisch, grotendeels lokaal en helemaal biologisch! Om voedselverspilling en teleurstellingen te voorkomen is bestellen noodzakelijk! Graag uiterlijk 1 dag van tevoren. Je kan het eten koud meekrijgen met instructie hoe het aftebereiden of warm en klaar.

Soepen

-snert € 3,50
-pompoensoep € 3,50
-pastinakensoep € 3,50
-rode linzensoep € 3,50

Side

-roggebrood (Veld&Beek)
-mini geitenkaasjes met kweeppeer, vijgengelei € 4,50 (Wolverlei)
-bietensalade met abrikozen, hazelnoten, sinasappel, gemberdressing € 3,50
-groenesalade met wortel, komkommer, half zongedroogde tomaten, zwarte olijven en pompoenpitten € 3,50

-lupine hummus (keuze uit diverse smaken) o.a. met pompoen € 3,50 per weckpotje (LekkerLupine)
-Turks- en pitabrood € 1,- / € 2,50 (Bakkerij Stroop)

Hoofd

-kushury € 5,50
-Falafel van lupine met brood, salade en saus € 5,50 (LekkerLupine)
-oesterzwarma, met brood, salade en saus € 6,50 (Urban Funghi)
-quiche € 2,50

Nagerecht

-cheesecake per punt of per taartje € 2,50/ € 7,50 (Molen de Vlijt)
-worteltaart € 2,50 / € 7,50
-brownie € 1,75
-trio kleine puntjes € 5,50
-chocolade broodje € 1,

Drinken

-Ons Bier (Blond of Tripel) Wageningse Korenschoof € 8,-
-glühwein (ook non-alc.) € 5,50
-chocolademelk (vegan) € 3,50
-sappen uit de Streek (Otto Vloedgraven) € 2,50 / € 3,50

Vegan gourmetpakket. Giel van Wat in het Vat zit heeft speciaal voor de feestdagen een duurzame, lokale en plantaardige gourmetschotel samengesteld. > Via de winkel van Wat in het vat zit te krijgen.

Kerststol en vlechtbrood. Ivo van Ivo’s Bread & Pizza maakt wat kerstspecials. Je kan kerststol en vlechtbrood bestellen voor kerst of oud en nieuw. Je kan ook grotere hoeveelheden van de gebruikelijke producten bestellen. > Bestel van tevoren door dit formulier in te vullen, te retourneren bij de markt, bij de Gieterij of via email naar ivo@ivosbreadandpizza.nl.

Kerstcadeaus en -pakketten

Kerstpakketten: Boerderijwinkel De Hoge Born maakt mooie kerstpakketten met producten uit de streek. Zie voorbeeld hier. > Bij de boerderijwinkel te krijgen. Bij Vreemde Streken kun je ook kerstpakketten kopen, vol biologische en circulaire delicatessen uit Wageningen en Europa.

Kerstcadeau. Veel van de streekproducten uit onze leden kun je vinden bij de Gieterij. Leuk om je kerstcadeaus te kopen! Bij Wat in het vat zit kun je ook leuke en interessante cadeaus kopen. > Zie voorbeeld

Maretak bosje: de Ommuurde Tuin versiert je woonkamer met een bosje maretak, voor het goede doel: een deel van de opbrengst gaat naar de regenwouden, in samenwerking met met 3FM Serious Request.

Voor Oudejaarsdag

(B)oliebollen! De Stadsbrouwerij Wageningen verkoopt op Oudejaarsdag de meest lokale (b)oliebollen, met meel van de Windkorenmolen de Vlijt, en rozijnen geweld in bockbier. > Bestel alvast via hun webshop

Dit delen: