Eetbare Tuinen

De Eetbare tuinen, dat zijn de twee tuinen van Jonatan en Nawang, gelegen op de Wageningse Eng en op de Betuwe. Op de tweede locatie gaan ze voor permacultuur: een permanent landbouwsysteem bomvol eetbare vaste planten. Zo willen ze laten zien dat er op een andere manier kan geboerd worden.

Read this in English

Eetbare Tuinen
Permacultuur tuinderij
Jonatan de Vrieze & Nawang Sherpa

groente, kruiden, fruit

“100 % puur natuur! Wat wil je nog meer?”

“Wij zijn Jonatan en Nawang. Sinds 5 jaar telen we op een kleine schaal eenjarige groenten in het biologische gecertificeerd land in Wageningen Eng en leveren onze producten aan de lokale winkels en restaurants. Wij telen ‘organic’. Dit betekent dat wij niets spuiten op onze producten. 100 % puur natuur! Wat wil je nog meer?” Vanaf 2022 experimenteren Nawang en Jonatan ook met het telen van verse wintergroenten op de Wageningse Eng.

Daarnaast beheren ze een permacultuurtuin van 3.000 m² in de Betuwe. Jonatan: “Daar telen we meer dan honderd verschillende soorten vaste eetbare planten, waaronder bessen, fruit, groente, eetbare bloemen en kruiden.”

Perma-cultuur is een term ontstaan door het samenvoegen van permanent en agricultuur. “Dit houdt dus in dat we een permanent agricultuur ofwel landbouwsysteem creëren, samen met de natuur. Voor ons is het verbeteren van het bodemleven en het ondersteunen van de lokale biodiversiteit van het grootste belang! Echte landbouw; door het bodemleven te ondersteunen en zo een levend ecosysteem op te bouwen.

Met deze tuin hopen we zo de mogelijkheden van het beoefenen van permacultuur te laten zien en zo ook bewustzijn te creëren om op een andere manieren te boeren.”


Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Geen producten in je winkelwagen.

Cookies

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.