25 jaar De Ommuurde Tuin

25 jaar geleden begon in een overgroeide ommuurde tuin op de rand van het Renkums beekdal een avontuur. Twee jonge mensen hadden een droom en starten er een tuinderij op stukje verwaarloosde arme zandgrond. Nu na 25 jaar is het een inspirerende prachtige en vruchtbare plek waar ook weer nieuwe jonge mensen hun dromen waarmaken.

Ondertussen telen we niet alleen zonder dierlijke mest meer dan 400 soorten eetbare gewassen voor onze winkels en oogstdelers, maar hebben we een gezellig theeterras, leveren we aan een sterrenrestaurant en geven we cursus over agro-ecologie om zo meer mensen te inspireren hun groene dromen waar te maken.

1 en 2 juni Tijdens de VELT Open Tuindagen opent ook De Ommuurde Tuin haar poort en is er van alles te beleven, ruiken en proeven. De tuin floreert in deze tijd van het jaar. In de tuinwinkel vind je onder andere prachtige groene asperges, sappige sla en overheerlijke aardbeien! De tuinders geven rondleidingen om 11, 14 en 16 uur, waar je al je vragen kan stellen over agro-ecologie, boskashi compost, CSA, ‘Solidaire Vergoeding’ en biodiversiteit.
Op zondag om 14.00 uur wordt de dag opgeluisterd door muziek van de band ‘soft & covered’ en kun je pannenkoeken bakken op open vuur.

30 juni hebben we een heel leuk bandje op de tuin, de info daarvan vind je op de website.

Meer informatie op www.ommuurdetuin.nl

Dit delen: