Logo 2.5 CMYK@2x
De lente is er! De dagen worden aanzienlijk langer en de zon schijnt. Medio maart was het tijd voor de koeien om voor het eerst dit jaar naar buiten te gaan (foto hierboven), en de eerste zaden zijn op de akkers en in de tuinderijen de grond in gegaan. Komend weekend is het Pasen. StreekWaar heeft een mooi programma staan om de Paasdagen te vieren, lees verder. Alvast fijne Paasdagen!

Pasen evenementen

StreekWaar Paasmarkt

zaterdag 8 april, 9-17u, Wageningen

Vier Pasen met ons! Op zaterdag 8 april wordt de Streekmarkt aan het Raadhuisplein nog vrolijker tijdens de Paasmarkt. Naast onze wekelijkse marktkramen is er nog meer te beleven: lammetjes om te knuffelen (van Grebbeveld), eieren beschilderen (van Boerderij van Steenbergen), Meet & Greet met de Wageningse Korenschoof, live cooking (Sayuran en Wat in het vat zit), lokale kunst (van Wageningse kunstenaars) en live muziek. Zin in!

> Naar het volledige programma

Paasbrunch bij het SmaakPark

Paas Brunch @het SmaakPark
9 & 10 april, 11-14.30u, Ede

Met Pasen kun je op 9 en 10 april op het SmaakPark in Ede genieten van een feestelijke brunch met het hele gezin, met jouw liefste of met jouw vriendenclub (kaarten vooraf online kopen).

Zoals je gewend bent bij het SmaakPark zijn dat gerechten waarbij er zoveel mogelijk gekozen wordt voor lokaal, biologisch en duurzaam, maar bovenal lekker!

> Lees verder

Agenda

Pub quiz 'Wheel of Trivia' bij Rad van Wageningen

Pub quiz 'Wheel of Trivia'

Zin in een pub quiz? Elke tweede donderdag van de maand verwelkomt café Rad van Wageningen je voor ‘Wheel of Trivia’! Gemaakt en geregeld door de lokale standup comedian Emma Holmes. En met de lekkerste bieren van Stadsbrouwerij Wageningen! Komende pub quiz: 13 april, zien jullie dan? > Lees verder
Lupine-kaas tasting

Lupine-kaas tasting

Cream cheese uit lupinebonen? Op 14, 15 en 16 april (12-21u) ben je uitgenodigd om een nieuw lupine product te proeven en beoordelen. Iedereen die komt lunchen, borrelen of dineren in het Smaakpark Ede kan met deze unieke smaaktest meedoen. Het Smaakpark Ede ontwikkelde samen met Lekker Lupine een plantaardige smeerkaas van lokale lupinebonen. We zijn benieuwd wat je er van vindt!

> Lees verder

Nieuws

Koeien mogen weer naar buiten

Het wordt lente! Medio-maart is het tijd voor de koeien om weer naar buiten te gaan. Het wordt altijd feest om de eerste momenten te waarnemen wanneer de koeien weer voet in de wei mogen zetten. In maart hebben StreekWaarleden Veld & Beek en de Hooilanden ook hun melkkoeien weer de deur uitgebracht.

> Lees verder hoe het is gegaan
Lente in, zaden de grond in

Lente in, zaden de grond in

Als de grond begint op te warmen en de dagen wat langer te worden, kunnen de eerste zaden de grond in. Bij de Wageningse Korenschoof zijn een aantal van de akkers op 21 maart al ingezaaid met rogge en gerst, met behulp van Edwin van EET-Wageningen. Bij de tuinders is het groente seizoen ook begonnen.

> Lees verder
Handen in de grond tijdens NLdoet

NLdoet: handen in de grond

Op 10 en 11 maart organiseerde het Oranjefonds NLdoet, de landelijke vrijwilligersdagen. Iedereen kon zijn handen uit de mouwen steken bij een van de vrijwilligersorganisaties in heel Nederland. Pluktuin de Bosrand was een van de Wageningse deelnemers. Drie mensen van het AZC en het college van de gemeente Wageningen hebben Petra een hand gegeven.

> Lees verder
StreekWaarleden leren zichzelf beter kennen

StreekWaarleden leren zichzelf beter kennen

Elkaar beter leren kennen, elkaar inspireren en ondersteunen. Daarom organiseert StreekWaar viermaal per jaar een (interne) excursie voor en naar de StreekWaarleden. Medio maart kwamen we bij elkaar voor het (her-)ontdekken van vier bedrijven. Lees verder hoe nieuw StreekWaarlid Ridder Robin het heeft ervaren.

> Lees verder

Lekker Lokaal Tas zoekt ondernemer

Lekker Lokaal Tas zoekt ondernemer
Lekker Lokaal Tas zoekt een (startende) ondernemer om het project over te nemen. Lekker Lokaal Tas is een concept ontwikkeld door Alessia Capurso van Urban Funghi in Ede. Het concept is een wekelijkse abonnementstas met een aantal producten uit de streek (groente, paddenstoelen, kaas, eieren). Alessia zoekt iemand die enthousiast is over het project en het wil overnemen. Geïnteresseerd?

> Lees verder
banner1
StreekWaar is een vereniging van bevlogen duurzame boeren, producenten, cateraars en winkels in de regio Wageningen, Ede, Renkum en een stukje Betuwe. Samen met de natuur zorgen we voor duurzaam, lokaal en gezond eten bij jou op je bord. Je kunt onze producten kopen op onze StreekWaarmarkt, iedere zaterdag van 9.00 - 17.00 uur bij het Raadhuisplein in Wageningen. Ook kun je bij veel van de StreekWaarleden je boodschappen doen, zoals de verpakkingsvrije winkel De Gieterij en de winkels van Boerderij de Hoge Born en Boerderij van Steenbergen.
2 logos samen
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet