Logo 2.5 CMYK@2x
eerste lammetje geboren 2023
Rond half februari is het eerste lammetje geboren bij Grebbeveld Schapen &zo (foto hierboven). Voor de tuinders is Valentijnsdag een bijzondere dag: dan worden de dagen aanzienlijk langer en de bodem warmt op. Tijd om te zaaien! Dan voelt het al als het begin van de lente. StreekWaar heeft de komende maand veel activiteiten op de agenda staan zodat we samen de terugkomst van de lente kunnen vieren.

Komende evenementen

Plan(ee)taardig! Inspiratiedag voor plantaardig eten

zaterdag 4 maart | vanaf 12:00 | SmaakPark, Ede
Plantaardig en lokaal eten is beter voor onze planeet. Hoe je meer groen kunt en wilt integreren in jouw levensstijl, is aan jezelf. Op zaterdag 4 maart wil SmaakPark met het evenement Plan(ee)taardig! de bezoekers inspireren met foodstands, demo’s en lezingen over plantaardig eten. Vanaf 16.00 u is er een ook een markt met innovatieve producenten, waaronder enkele van StreekWaar, die jou willen inspireren met een plant-based assortiment.

> Lees verder
SmaakPark Plan(ee)taardig vierkant

NLdoet: Vrijwilligersdagen bij Pluktuin de Bosrand

NLdoet: Vrijwilligersdagen bij Pluktuin de Bosrand
10 & 11 maart | 9:00-16:30 | Pluktuin de Bosrand, Wageningen
NLdoet: kom je ons, samen met de burgemeester en 3 wethouders, helpen bij Pluktuin de Bosrand? Op 10 en 11 maart is het weer NLdoet. Tijdens deze vrijwilligersdagen ben je bij Pluktuin de Bosrand zeer welkom om te helpen met diverse klussen.

> Lees verder

Lammetjes knuffelen op Lammetjesdag

zaterdag 18 maart | 13:00-17:00 | Grebbeveld, Bennekom
Binnenkort is het weer tijd om de jongste leden van de familie van Grebbeveld Schapen &zo te verwelkomen! Op 18 maart vindt de Lammetjesdag plaats bij de stal van Grebbenveld Schapen &zo. Lammetjesdag is een jaarlijks populair evenement waar kinderen en (groot)ouders kunnen knuffelen met de schattige lammetjes en hun ouders. Kaarten vooraf online kopen.

> Lees verder

StreekWaar Paasmarkt

StreekWaar Paasmarkt
zaterdag 8 april | 9h-17h | Raadhuisplein, Wageningen
Vier de lente met ons! Op zaterdag 8 april wordt de Streekmarkt aan het Raadhuisplein nog vrolijker tijdens de Paasmarkt. Naast onze wekelijkse marktkramen is er nog meer te beleven: lammetjes in de stad om te knuffelen (van Grebbeveld), eieren beschilderen (van Boerderij van Steenbergen), live cooking (Sayuran en Wat in het vat zit), lokale kunst (van Wageningse kunstenaars) en live muziek. Zin in!

> Lees verder

Agenda

Open Bierproeverij bij Stadsbrouwerij Wageningen

Open Bierproeverij

Iedere eerste zaterdag van de maand biedt Stadsbrouwerij Wageningen een open bierproeverij.
Komende datum: 4 maart. > Lees verder
Pub quiz 'Wheel of Trivia' bij Rad van Wageningen

Pub quiz 'Wheel of Trivia'

Zin in een pub quiz? Elke tweede donderdag van de maand verwelkomt café Rad van Wageningen je voor ‘Wheel of Trivia’! Gemaakt en geregeld door de lokale standup comedian Emma Holmes. En met de lekkerste bieren van Stadsbrouwerij Wageningen! Komende pub quiz: 9 maart, zien jullie dan? > Lees verder
Workshop No-dig tuinieren bij Lichtveen

No-dig workshop: tuinieren zonder spitten

11 maart | 10:30-13:30 | Tuinderij het Lichtveen, Bennekom
Tuinderij het Lichtveen organiseert jaar rond workshops rondom de thema’s No-dig tuinieren en Teeltplanning. Komende workshop is op zaterdag 11 maart over no-dig tuinieren. Wil je de no-dig methode in je eigen tuin(derij) uitproberen? > Lees verder
De Ommuurde Tuin begin april weer open

De Ommuurde Tuin in april weer open

1 & 2 april | 10h-17h | Ommuurde Tuin, Renkum
Op 1 & 2 april zijn de winkel en het theeterras van de Ommuurde Tuin weer open! Wordt het goed weer dan kun je genieten buiten op het terras van versgebakken taartjes en soepen met een kopje koffie of thee. > Lees verder
Plant-based kookworkshop met Goed Gevoed

Tweedaagse plant-based kookworkshop

6 & 7 april 2023 | 13:30 | Koos Vorrinkhuis, Lage Vuursche
'Het nieuwe plant-based koken, met een sausje natuurvoeding'. Ben je een hardcore vegetariër, een echte carnivor of zit je er iets tussen in dan is deze plant-based kookworkshop van Goed Gevoed iets voor jou! > Lees verder
Op het menu dit jaar: Fermenteerworkshops – Wat in het vat zit

Dit jaar: Fermenteerworkshops

Dit jaar zal Wat in het vat zit regelmatig workshops organiseren op zijn locatie in de Nude in Wageningen. Giel laat met passie en enthousiasme zien hoe je veilig en smakelijk kan fermenteren, en hoe je zelf plantaardige vleesvervangers kan maken. > Lees verder

Nieuws

Hotel de Wereld serveert Grebbelam - Grebbeveld

Hotel de Wereld serveert Grebbelam

Grebbeveld heeft onlangs een lam geleverd aan het restaurant van Hotel de Wereld. Souschef Mev wilde hem graag helemaal, en er lekkere recepten mee te maken. Van een stuk filet heeft hij een langzaam gegaarde lamsfilet gemaakt met geconfijte groente en afgemaakt met saladesoorten van Tuinderij het Lichtveen. Eerste impressies van Marjel van Grebbeveld die hem mocht proeven: “Goddelijk lekker! En een echt StreekWaar-menu dus.” Ga je hem ook proeven?

> Lees verder het blog van Marjel
Zwamballen out, mini-quiches in – Wat in het vat zit

Zwamballen out, mini-quiches in

Wie kent de zwamballen van Wat in het vat zit nog niet? Ze zijn vegan bitterballen gemaakt met oesterzwammen van Urban Funghi. Echt een lekkernij voor bij de borrel! Giel gaat stoppen met de productie, maar het goede nieuws is: Stadsbrouwerij Wageningen gaat ze nu zelf maken. Ze hebben het receptuur gekregen van Giel. Kom je een biertje drinken bij het Rad kun je ook zwamballen bestellen.

Nu elke zaterdag verkrijgbaar op de Streekmarkt: plantaardige mini-quiches!

> Lees verder
Bio-bloembollen bij de Gieterij

Bio-bloembollen bij de Gieterij

De lente komt eraan en daarbij hoort alles dat bloeit! Zin in biologische bloembollen? Bij De Gieterij hebben ze er verschillende soorten: Narcissen, Krokussen en Blauwe druifjes. Heb je straks bollen in potten die uitgebloeid zijn en te veel zijn? Kom deze brengen bij De Gieterij! Ze zijn inleverpunt van uitgebloeide bloembollen. De gemeente Wageningen plant deze in het najaar in de perken van de gemeente. Zo staan de straten weer mooi in bloei volgend jaar.

> Lees verder
Klarien (Wilde Peen) gaat naar inspiratiesessie over duurzaam voedsel voor kwetsbare mensen

Klarien gaat naar inspiratiesessie over duurzaam voedsel voor kwetsbare mensen

Door snel toenemende armoede is het voor een groeiende groep mensen lastig om aan gezond en duurzaam voedsel te komen. Op 17 maart vindt een inspiratiesessie in Ede plaats waar StreekWaarlid Klarien Klingen van CSA de Wilde Peen uitgenodigd is als een van de initiatieven van onderop om beleidsmakers inspiratie te geven voor het verbinden van inclusief voedselbeleid.

> Lees verder

Bedrijfspand te overname voor duurzame onderneming

Wageningse cateraar Vreemde Streken gaat verhuizen. Daardoor komt er een mooi winkelpand vrij in de Junusstraat (in overleg met een instapklare horecakeuken en/of inventaris). De voorkeur gaat uit naar een duurzame ondernemer.
> Lees verder
Vrijwilligers gezocht op de Streekmarkt

Vrijwilligers gezocht op de Streekmarkt

StreekWaar is op zoek naar vrijwilligers om op zaterdag te helpen bij onze marktkraam in Wageningen. Houd je van lokaal en duurzaam voedsel? Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van onze lokale voedselgemeenschap? Dan zijn wij op zoek naar jou!

> Lees verder

Nieuw in StreekWaar

Nieuw lid: Ridder Robin met zijn godendrank

Nieuw lid: Ridder Robin met zijn godendrank
Een ridder als nieuw lid?! Ja, StreekWaar telt nu 36 leden met de recente toelating van Ridder Robin. Robin Schneiders maakt mede in Rhenen, een alcoholische drank gemaakt van alleen honing. Voor deze godendrank (andere naam voor mede) maken ze gebruik van verschillende lokale imkers binnen een straal van 30 kilometer vanaf Rhenen. Schneiders: “Geen kunstmatige geur- of zoetstoffen bij ons, alleen pure lokale imkerhoning!” En biologische kruiden en specerijen voor de speciale mede. Zin in een Cunera Glow of Kaneel mede? Je vindt de producten van Ridder Robin nu elke zaterdag in Wageningen op de Streekmarkt.

> Meer over Ridder Robin

Duurzame Slag: naar de professionalisering van StreekWaar

Vereniging StreekWaar is een nieuw project begonnen: de Duurzame Slag. Na 2 jaar officieel bestaan is er de behoefte binnen StreekWaar om zich als vereniging te gaan professionaliseren. In samenwerking met de gemeente Wageningen, en met een financiële bijdrage van de provincie Gelderland, gaat StreekWaar zich de komende 2 jaren richten op de professionalisering van interne processen, van logistiek en verwerking, en van communicatie- en marketinginstrumenten.

> Lees verder
Project Duurzame Slag - naar de professionalisering van StreekWaar

In de media

Lekker Lupine! in een mini-docuserie over eiwitrijke gewassen

Lekker Lupine! in een mini-docuserie

De Wereld Natuur Fonds heeft een mini-docuserie laten maken met vier boerenbedrijven die in balans met de natuur eiwitrijke gewassen verbouwen, zoals lupine. Aflevering 4 gaat over ‘Lekker lupine!’. > Lees verder
GraanGeluk in gesprek over duurzame boeren

GraanGeluk in gesprek

In een online aflevering van het platform De Nieuwe Wereld TV gaat StreekWaarlid Marcel van Silfhout van GraanGeluk in gesprek met host Ad Verbrugge over duurzame boeren.
> Lees verder
Podcast 'Agroecologisch tuinieren' met de Ommuurde Tuin

Podcast met de Ommuurde Tuin

Esther Kuiler van de Ommuurde Tuin is te gast bij een nieuwe aflevering van de podcast serie ‘Boerenwijsheid’ van het weekblad Boerderij. Ze vertelt over hoe ze begonnen is met de tuin, over haar manier van tuinieren op een agroecologische manier en over de toekomst. > Lees verder
banner1
StreekWaar is een vereniging van bevlogen duurzame boeren, producenten, cateraars en winkels in de regio Wageningen, Ede, Renkum en een stukje Betuwe. Samen met de natuur zorgen we voor duurzaam, lokaal en gezond eten bij jou op je bord. Je kunt onze producten kopen op onze StreekWaarmarkt, iedere zaterdag van 9.00 - 17.00 uur bij het Raadhuisplein in Wageningen. Ook kun je bij veel van de StreekWaarleden je boodschappen doen, zoals de verpakkingsvrije winkel De Gieterij en de winkels van Boerderij de Hoge Born en Boerderij van Steenbergen.
2 logos samen
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet