Logo 2.5 CMYK@2x
Het groeiseizoen is weer begonnen! Er zijn weer aardbeien in de Ommuurde Tuin, GraanGeluk heeft gezaaid, de schapen zijn geschoren bij Grebbeveld, het plukseizoen is gestart bij biologische bloemenkwekerij Bloemrijk en alle tuinderijen hebben volop groente zoals te zien is op de zaterdagmarkt in Wageningen.

StreekWaar is ook volop aan het groeien en bloeien. Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland is StreekWaar met het project ‘De Duurzame Slag’ van start gegaan. Dit heeft als doel een verdere professionalisering van de vereniging. Aandachtspunten zijn logistieke vraagstukken, de onderlinge kwaliteitswaarborging en het versterken van het netwerk intern en extern. In de komende nieuwsbrieven vertellen we er meer over.

We doen dit graag samen en we willen consumenten meer betrekken bij StreekWaar. Wil jij je inzetten voor StreekWaar, bijvoorbeeld als vrijwilliger op de zaterdagmarkt? Onderaan de nieuwsbrief lees je hier meer over.

Ook kun je naar info@streekwaar.nl mailen voor suggesties voor activiteiten, samenwerkingen, communicatie en promotie. We horen graag jullie input!

Interessante nieuwtjes

Kerkuilen bij Boerderij Van Steenbergen

Uilen en kippen wonen nu onder 1 dak

Bij Boerderij van Steenbergen houden ze niet alleen maar kippen voor scharrel- en biologische eieren. Sinds kort wonen er namelijk ook 3 jonge kerkuilen in hun uilenkasten!

Laatste kans op Asperges!

Asperges van de Oude Ronde

Tot 17 juni zijn er nog witte en groene biologische asperges te koop bij Landbouwbedrijf de Oude Ronde. Daarna is het seizoen helaas weer gesloten.

Je kunt ze nog halen op maandag, dinsdag en woensdag 16.00 - 19.00 en zaterdag 13.00 - 17.00.

Oude Diedenweg 161, Wageningen

Reserveren via 06 53606358

Agenda

Schapenvacht vilten Grebbeveld

Afgelopen week zijn de schapen bij Grebbeveld geschoren. De mooiste vachten zullen gebruikt worden voor de viltworkshops! Er zijn nog plekjes beschikbaar in juni en juli.

→ Inschrijven

Open dag Tuinderij Lichtveen: 11 juni

Kom kijken hoe de no-dig gardening principes worden toegepast bij Tuinderij Lichtveen in Bennekom. De open dag is van 10.00 - 16.00 uur. De rondleidingen starten om 11.00 en 14.00 uur.

→ Lees verder

Vreemde Streken bij het Woetstok festival: 24 juni

Vreemde Streken staat met o.a. broodjes lupinefalafel en oesterzwarma op het Woetstokfestival in Wageningen tussen 13.00 - 24.00. De ideale plek om lekker op je picknickkleedje te genieten van heerlijke muziek en lekker eten.

→ Lees verder

Open dag Ommuurde Tuin: 2 juli

Tussen 13.00 en 18.00 ben je welkom bij de Ommuurde Tuin in Renkum voor een open dag! Er zal ook muziek zijn.

→ Meer informatie

Gluren bij de Buren in de Pluktuin: 2 juli

Het sfeervolle kleinschalige muziekfestival 'Gluren bij de Buren' doet ook de Pluktuin in Wageningen aan. Muziek tussen de bloemen! Dat klinkt als een wereldse combinatie

→ Meer informatie

Food & Fun Street Fair Ede: 8 juli

Food en Fun Street Fair is een foodstreekmarkt waar je kunt genieten van de heerlijke smaken uit de regio Foodvalley, lekkere muziek, workshops en gezelligheid. En StreekWaar is ook van de partij!

→ Meer informatie

Nieuws vanuit StreekWaar

Het GraanGeluk seizoen is geopend!

GraanGeluk opereert net als een strandtent: in het voorjaar open totdat het graan geoogst wordt in augustus. Daarna zijn de akkers weer zwart en zijn ze gesloten.

Vanaf juni kunnen de GraanDeelhouders weer hun GraanGeluk aandeelpakketten verwachten. Ben je nog geen GraanDeelhouder? Er zijn nog plekken vrij:

> Lees hoe je ook GraanDeelhouder kan worden
Lente in, zaden de grond in

'Rondje Wageningen' Fietstocht

De Good Foodclub heeft een fietstocht ontwikkeld rond StreekWaar producenten. De route gaat langs korenmolen De Vlijt, Pluktuin De Bosrand, De Ommuurde Tuin, De Hoge Born, De Hooilanden en De Gieterij.

Je kunt de route downloaden via de website van de Good Foodclub.

> Download de fietsroute

Aardbeien bij de Ommuurde Tuin

Tijdens de Open Velt tuindagen zijn de eerste aardbeien van het seizoen geproefd.

Plukseizoen gestart Pluktuin Bloemrijk

In juni begint het plukseizoen in bloemenkwekerij Pluktuin Bloemrijk weer.

> Meer info

StreekWaar in de Media

Het 'andere geluid' in de snijbloementeelt

Kwekerij Bloemrijk deelt hun visie op wat de biologische snijbloemkwekers nodig hebben om te kunnen concurreren met niet-duurzame alternatieven.

> Lees hier het volledige artikel

Vrijwilligers gezocht op de Streekmarkt!

StreekWaar is op zoek naar vrijwilligers om op zaterdag te helpen bij onze marktkraam in Wageningen.

→ Houd je van lokaal en duurzaam voedsel?
→ Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van onze lokale voedselgemeenschap?

Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat we waarderen: iemand die proactief, gastvrij en vriendelijk is.

Wat je kunt verwachten: je werkt achter de kraam in shifts van een halve dag samen met een producent van StreekWaar en helpt met de opbouw of afbouw van de marktkraam.
Je krijgt daar een vrijwilligersvergoeding voor.


Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Pauline via info@streekwaar.nl.

Kijk ook deze video voor een sfeerimpressie van de zaterdagmarkt!
banner1
StreekWaar is een vereniging van bevlogen duurzame boeren, producenten, cateraars en winkels in de regio Wageningen, Ede, Renkum en een stukje Betuwe. Samen met de natuur zorgen we voor duurzaam, lokaal en gezond eten bij jou op je bord. Je kunt onze producten kopen op onze StreekWaarmarkt, iedere zaterdag van 9.00 - 17.00 uur bij het Raadhuisplein in Wageningen. Ook kun je bij veel van de StreekWaarleden je boodschappen doen, zoals de verpakkingsvrije winkel De Gieterij en de winkels van Boerderij de Hoge Born en Boerderij van Steenbergen.


Wil je StreekWaar helpen meer bekendheid te krijgen? Zou je deze nieuwsbrief dan door willen sturen naar mensen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn? Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.
2 logos samen
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet