Logo 2.5 CMYK@2x
Pompoenen Ommuurde Tuin
De maand september zit vol met leuke activiteiten bij de StreekWaarleden. De Molenmarkt was een groot succes. Er komt een aantal open dagen: bij Biologische Boerderij Veld & Beek, Tuinderij het Lichtveen en Tuinderij de Stroom. Eind september en begin oktober vieren we de overvloedige oogst van dit seizoen bij de Ommuurde Tuin en bij de Streekmarkt. Maar voor nu, aanstaande zondag, even genieten van live muziek onder het genot van een bier bij café Rad van Wageningen!

18 sept: zondag met StreekWaar

Een leuk combi-uitje in de planning voor aanstaande zondag! ’s Ochtend naar Lichtveen, rond de middags naar Veld & Beek en eindigen op het terras van het Rad van Wageningen.
Open Dag Tuinderij het Lichtveen

Open Dag Lichtveen

10h-16h | Slagsteeg 20, Bennekom
Kom kennis maken met de tuinderij van Pauline en Chris op de Open Dag van Tuinderij het Lichtveen op zondag 18 september. Maak een praatje met ze over kleinschalige tuinieren, de niet-spitten methode en agroecologie. Verken de tuinderij en bekijk wat er allemaal groeit en bloeit. Er is een kleine markt voor je boodschappen en je kunt lekkere hapjes en wat te drinken halen.

> Lees verder
Open Dag Veld & Beek

Open Dag Veld & Beek

12h-16h | Fonteinallee 33, Doorwerth
Biologische Boerderij Veld en Beek organiseert een Open Dag op zondag 18 september van 12.00 tot 16.00 uur. Wat je kunt verwachten bij het melkvee- en groentebedrijf: proeverij, rondleiding, en boerderij café. Je kunt hun nieuwe kas bewonderen en de kalfjes tussen de koeien zien lopen. Een leuk weekend-uitje!

> Lees verder
Livemuziek op het Conventplein

Live muziek op het Conventplein

15h-18h | Conventplein, Wageningen
Op zondagmiddag 18 september is er livemuziek op het plein van Café Rad van Wageningen. Het band The Underdogs treedt op op het Conventplein met hun caravanpodium , bij de brewpub en Stadsbrouwerij Wageningen. Kom genieten van het Blues Fusion muziek onder het genot van de lekkerste bieren van Wageningen.

> Lees verder

Succesvolle Molenmarkt 2022

Afgelopen zaterdag, 10 september, stonden verschillende StreekWaarleden op de drukbezochte Molenmarkt. Marcel van Silfhout, zelf vlakbij de molen geboren en nu de man achter GraanGeluk, bescheef de dag in een mooie persoonlijke noot.

> Lees verder
StreekWaar bij de molenmarkt 2022

Het hele najaar: Vachtviltworkshops

Eerstvolgende workshop: 23 september |
Grebbeveld Schapen &zo, Bennekom
Maak je eigen dier- en milieuvriendelijke viltvacht met Marjel van Grebbeveld! Het hele najaar houdt Marjel vachtvilt-workshops op de boerderij van Grebbeveld Schapen &zo in Bennekom. Met vachten van eigen kudde doorloop je zelf het proces van vachtvilten. Het is een leuke activiteit om samen te doen, en je bent ook nog creatief bezig door de achterkant te versieren.

> Lees verder
2020-05vachtvilten-Grebbeveld 2
2020-05vachtvilten-Grebbeveld

Save the date! 1 okt: StreekWaar Oogstfeest

StreekWaar Oogstfeest
Zaterdag 1 oktober | 9h-17h | Streekmarkt, Vijzelstraat in Wageningen
Het is tijd om het einde van het groeiseizoen te vieren! Elk jaar in het najaar organiseert StreekWaar het Oogstfeest. Op zaterdag 1 oktober wordt de Streekmarkt op de Vijzelstraat mooi aangevuld met allerlei activiteiten om van de oogst van het jaar te genieten. Kom de extra grote groente- en fruitoogst bewonderen en pers je eigen sap met de sap-pers van Otto Vloedgraven Fruit. Maak kennis met de aanwezige StreekWaar voedselmakers, ze vertellen je graag hun verhaal. Er is ook extra streetfood, kunst en live muziek.

> Lees verder

Agenda

Oogstfeest bij de Ommuurde Tuin

Oogstfeest bij de Ommuurde Tuin

zat. 24 september | 10h-17h | Ommuurde Tuin, Renkum
Kom het einde van het groenteseizoen vieren bij de Ommuurde Tuin! > Lees verder
StreekWaar bij Inspiratieavond “Gezonde en duurzame voeding” door Duurzaam Bennekom

Inspiratieavond Duurzaam Bennekom

wo. 28 september | 20h-21h30 | De Brink, Bennekom
Duurzaam Bennekom organiseert een inspiratieavond over “Gezonde en duurzame voeding”. Kom je meedenken? Tijdens de pauze zijn een paar Bennekomse StreekWaar-leden aanwezig voor een gezond intermezzo. > Lees verder
 Open middag Tuinderij de Stroom

Open middag Tuinderij de Stroom

vrijdag 30 september | tuinderij de Stroom, Randwijk
Nieuwsgierig naar het verhaal achter Tuinderij De Stroom? Maak kennis met de tuinsters. > Lees verder
Lupine op het menu van Wageningse horeca tijdens Dutch Food Week

Lupine op het menu van Wageningse horeca

Dutch Food Week | 8-15 oktober 2022
Heb jij al eens lupinebonen geproefd? Dan is nú jouw kans! Tijdens de Dutch Food Week zet de Wageningse horeca de lokale lupineboon op de menukaart. > Lees verder
Ketelhuis Ede 6 nov 22-vierkant

Opening het Ketelhuis Ede

Zondag 6 november 2022 | het Ketelhuis, Ede
Het is zo ver! Op 6 november organiseren Urban Funghi en Microgreens Holland de Opening van hun stadsboerderij het Ketelhuis! > Lees verder
Störrig Festival @SmaakPark

Störrig Festival @SmaakPark

Zondag 30 oktober | 11h-20h | SmaakPark, Ede
Midden op de mooie Veluwe ontstaat een sfeervol festivalterrein waar van alles te beleven is. De basis is het werk van 6 verschillende chefs. > Lees verder

Uitgelicht: Paula's Catering & Kookworkshops

Met pure en kraakverse ingrediënten maakt Paula de lekkerste hapjes, lunches en buffetten. Of het een feestje is, personeelsborrel, familiebijeenkomst, picknick of welke gelegenheid dan ook. Paula’s kookkunsten verleiden je met puur, verrukkelijk lekker, gezond, biologisch en duurzaam eten met groenten in de hoofdrol. Geïnspireerd? Paula verzorgt ook kookworkshops op bijzondere locaties.

Kom de lekkere hapjes van Paula proeven bij de inspiratieavond van Duurzaam Bennekom op 28 september. Gemaakt met producten van Bennekomse StreekWaarleden.
> Lees verder


Foto: Esther Meijer
banner1
StreekWaar is een vereniging van bevlogen duurzame boeren, producenten, cateraars en winkels in de regio Wageningen, Ede, Renkum en een stukje Betuwe. Samen met de natuur zorgen we voor duurzaam, lokaal en gezond eten bij jou op je bord. Je kunt onze producten kopen op onze StreekWaarmarkt, iedere zaterdag van 9.00 - 17.00 uur in de Vijzelstraat in Wageningen. Ook kun je bij veel van de StreekWaarleden je boodschappen doen, zoals de verpakkingsvrije winkel De Gieterij en de winkels van Boerderij de Hoge Born en Boerderij van Steenbergen.
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet