In de vorige nieuwsbrief zijn per abuis een paar verkeerde data vermeld. Daarom nu de nieuwsbrief met enkele correcties.

De lente laat al goed van zich spreken. De dagen worden steeds langer en de bodem warmt op. Tijd om te zaaien! Dan voelt het al als het begin van de lente. Zeker nu ook de lammetjes en eerste koeien buiten in de wei staan. Kom 19 april naar de StreekWaar Paasmarkt om de lente met ons te vieren. In deze nieuwsbrief lees je er meer over. Ook brengen we je het laatste nieuws en komende activiteiten van onze leden.

Paasmarkt in Wageningen

Zaterdag 19 april | 9.00 - 17.00 | Markt, Wageningen

Op zaterdag 19 april viert StreekWaar de lente tijdens de Streekmarkt voor het gemeentehuis. Naast de wekelijkse marktkramen met duurzame streekproducten van lokale boeren en producenten, zijn er extra leuke activiteiten voor jong & oud.

Er is voor Live Cooking met heerlijke streetfood van lokale en duurzame producten, bereid door de Dons catering. Ook dit jaar zijn de lammetjes van Grebbeveld Schapen & Zo weer te gast! Kinderen en iedereen die wil kunnen de lammetjes aaien. En natuurlijk zijn er eieren om te beschilderen. Dus… kom even langs op zaterdag 19 april tussen 9.00 en 17.00 uur naar de Paasmarkt in Wageningen om te genieten van de zon en veel goeds van wat de streek te bieden heeft!

Agenda

Pop-up Koreaans buffet

14 maart | 18:00 | Eveline Cooks, Ede
Tijdens de pop-up buffet avond op 14 maart kun je je laten verrassen door de smaken van Korea! Geniet van een uitgebreid buffet met alle onderdelen om zelf op je bord heerlijke vegan bibimbap samen te stellen.
> meer info en aanmelden

Kruidenwandeling en proeverij

19 maart | 15:00-17:00 | de Groene ketel, Renkum
Stap in de wereld van wilde kruiden en eetbare bloemen tijdens deze inspirerende kruidenwandeling! Onder begeleiding van Marieke van Leersum van De Groene Ketel, trek je eropuit om te leren welke planten je kunt herkennen, plukken en gebruiken in de keuken. Na de kruidenwandeling wacht een heerlijke : een proeverij van zelfgemaakte lekkernijen bereid met kruiden en eetbare bloemen.
> meer info en aanmelden

Lammetjesdag bij Grebbeveld Schapen&Zo

22 maart | 13:00-17:00 | Langesteeg 21, Bennekom
Op zaterdag 22 maart 2025 is het weer zo ver, dan ben je van harte welkom om van het voorjaar te genieten. Laten we maar hopen dat het lekker weer is. En zo niet, dan aaien we de lammetjes gewoon binnen. En natuurlijk zijn er weer knutsels, lekker eten en drinken, schapendrijfdemo’s en het strokasteel. Dus trek je laarzen aan en kom gezellig langs. Je kunt alleen vooraf kaartjes kopen
> meer info en kaartjes

Koreaans Pop-up buffet

23 maart | 15:00 | Eveline Cooks, Ede
Wil je zelf leren Koreaans te koken, kom dan op 23 maart naar de kookworkshop Koreaans van Eveline Cooks. Laat je verrassen door de smaken van Korea! Leer over ingrediënten als doenjang en gochugaru en leer om zelf kimchi te maken. Samen maken jullie een hoop heerlijke banchans (bijgerechtjes) die samen het populaire gerecht “bibimbap” vormen.
> meer info en aanmelden

Openingsborrel Cravings for Green

23 maart | 15:00-19:00 | Nieuwe Kazernelaan 2-D 85, Ede
Cravings for Green organiseert een openingsborrel om hun nieuwe productie-keuken en ontmoetings/ vergaderruimte te presenteren!! Dit is je kans om hun nieuwe locatie te bekijken, vragen te stellen en meer te weten te komen over wat ze doen. Of je nu particulier of zakelijk bent, iedereen is welkom! Ze zorgen voor lekkere hapjes en drankjes, dus kom gezellig langs!

Kookworkshops met de Kookheksen

26 maart | 18:00-20:30 | ’t Laag, Bennekom
Speciaal voor de 40 dagen challenge (H)eerlijk eten (door Duurzaam Bennekom ) hebben De Kookheksen een kookworkshop ontwikkeld, natuurlijk duurzaam, biologisch en makkelijk. Er kunnen per workshop 6 – 8 personen meedoen. > meer info en inschrijven

’No-dig’ workshop bij het Lichtveen

5 april | 11:30-15:00 | Tuinderij het Lichtveen, Bennekom
Tuinderij het Lichtveen organiseert in april een ‘no-dig’ workshop – oftewel tuinieren zonder spitten -, waar (moes)tuinders de theorie en de praktijk kunnen leren hoe ze een ‘no-dig’ tuin(derij) kunnen opzetten.
In deze workshop leiden ze je door de theorie achter de no-dig methode en laten ze zien hoe je een no-dig tuin kunt beginnen op een nieuw of bestaand stukje grond.
> meer info en aanmelden

Openingsweekend Ommuurde Tuin

5 & 6 april | 10:00-17:00 | Ommuurde Tuin, Renkum
In het eerste weekend van april opent de Ommuurde Tuin weer haar deuren. Dit betekent dat de winkel en het theeterras weer open zijn! En dat er extra festiviteiten worden georganiseerd. Dus kom genieten van alle heerlijke verse producten van de tuin. En natuurlijk buiten op het terras van versgebakken taartjes en soepen met een kopje koffie of thee. > meer info

Kijkje in de keuken

6 april | 12:00-17:00 | Nude 28B, Wageningen
Op zaterdag 6 april nodigen Dons Catering Watinhetvatzit en de Groene Ketel je uit om te komen kijken, ruiken en proeven in hun keuken. Met een hapje en een drankje. Ze vertellen over hun visie en missie en gaan graag in gesprek met iedereen die geïnteresseerd is.

Open dag Tuinderij het Lichtveen

19 april | 12:00-16:00 | Tuinderij het Lichtveen, Bennekom
Op zaterdag 19 april heten Pauline & Chris iedereen welkom op Tuinderij het Lichtveen om kennis te maken met hun locatie en het verhaal achter de tuinderij. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op het land en te ontdekken hoe ze werken aan een agroecologische en gezonde voedselproductie. Een middag met rondleidingen over de tuinderij, eten & drinken en andere activiteiten.
> meer info

Plantgoeddag Ommuurde Tuin

17 mei | 10:00-17:00 | Ommuurde Tuin, Renkum
Save the date! Ieder jaar rond IJsheiligen organiseert de Ommuurde Tuin haar jaarlijkse Plantgoeddag. Behalve plantjes kopen kun je op deze dag ook de tuin bekijken en een kop koffie of thee drinken op het terras.

Nieuws van de leden

Cravings for Green is terug!

Na een lange tijd van stilte wil Cravings for Green het geweldige nieuws met jullie delen! Ze hebben hard gewerkt achter de schermen en zijn trots om hun nieuwe productie-keuken en ontmoetings/ vergaderruimte te presenteren! Deze is in het ROOTS gebouw, Nieuwe Kazernelaan 2-D 85 in Ede.

Alles wat ze doen komt voort uit de kern van wat de bedoeling is: meegaan met het seizoen, eerlijkheid in hun werkwijze en het eindproduct, en zorgen voor goede voeding voor je lijf. Als duurzaam cateringbedrijf zetten ze in op seizoensgebonden ingrediënten, transparantie en verbinding. En een extra leuk detail: ze zitten in het gebouw Roots, wat perfect past bij hun visie!

Realisatie deelkeuken in Wageningen

Bij buurtbedrijf NuDe Toekomst start deze maand de bouw van een professionele deelkeuken. Een productiekeuken waar lokale food startups, cateraars, voedselproducenten en andere geïnteresseerden terecht kunnen. Soms of juist vaak, en tegen een schappelijke huur. Vreemde Streken zal een van de vaste gebruikers worden en de coördinatie op zich nemen. Naast de keuken is er ook een ontmoetingsruimte en een groot terras.
Heb jij interesse om de keuken te gebruiken, producten in te (laten) maken en/of een kookworkshops te geven of te volgen? Stuur een e-mail naar: info@nudetoekomst.nl of kom langs tijdens openingstijden. En houd de socials en website in de gaten.

Bier GraanGeluk in de prijzen

Dit jaar is het bier van GraanGeluk opnieuw in de prijzen gevallen. Ze wonnen het beste roggebier van Nederland bij de publieksprijs Untappd. Het Graangeluk Roggeweizen heeft goud gewonnen en het Hoevelaker GraanGeluk Roggebier, zilver. Allebei de bieren worden gebrouwen bij Stadsbrouwerij Wageningen. Untappd is een social media platform voor bierdrinkers die graag nieuwe smaken ontdekken. In die app houdt men bij welk bier men heeft gedronken waarbij ook altijd een waardering wordt aangegeven. Dit is dus met recht een publieksprijs te noemen!

Dons catering start met afhaalmaaltijden

Dons catering start in april met afhaalmaaltijden voor iedereen die een gezonde, voedzame en verantwoorde maaltijd wil, maar daar niet altijd tijd voor heeft. Ze gaan wekelijks, om te beginnen 1 keer per week op woensdag, een maaltijd aanbieden. Op hun website en via Watsapp kun je op de vrijdag ervoor zien wat voor maaltijd het die week wordt en deze bestellen. Ook kun je een aantal vaste gerechten bestellen zoals een localbowl, hartige taart of snack en soep met salade en brood. Kijk voor meer info op hun website.

Biologische Boerderij Veld & Beek bij omroep Gelderland

Eind vorig jaar was omroep Gelderland op bezoek bij Biologische Boerderij Veld & Beek in Doorwerth. Voor de serie Boerend Hart werd o.a. initiatiefnemer Jan Wieringa geïnterviewd door Esther Stegeman. Het filmpje geeft een mooi beeld van het bedrijf, de ideeën en hoe het bedrijf ooit begonnen is. Bekijk de uitzending terug op YouTube.

Film: Stemmen uit het Stroomgebied Zuid-Veluwe

In de korte film: ‘Stemmen uit het Stroomgebied Zuid-Veluwe: Naar een cultuur van zorg’, vertellen StreekWaarleden Jan Dirk van de Voort van Remeker en Esther Kuiler van de Ommuurde Tuin over hun bedrijf en hun binding met de plek waarop ze werken. De film is gemaakt doorMelchert Meijer zu Schlochtern en Babette Vermunt in opdracht van Bioregional Weaving Labs Collective.
banner1
StreekWaar is een vereniging van bevlogen duurzame boeren, producenten, cateraars en winkels in de regio Wageningen, Ede, Renkum en een stukje Betuwe. Samen met de natuur zorgen we voor duurzaam, lokaal en gezond eten bij jou op je bord. Je kunt onze producten kopen op onze Streekmarkt, iedere zaterdag van 9.00 - 17.00 uur op de Markt in Wageningen. Ook kun je bij veel van de StreekWaarleden je boodschappen doen, zoals de verpakkingsvrije winkel De Gieterij en de winkels van Boerderij de Hoge Born en de Ommuurde Tuin.
2 logos samen
instagram facebook linkedin 
Email Marketing Powered by MailPoet