Logo 2.5 CMYK@2x
StreekWaar locale producten markt wageningen

Tijd voor het StreekWaar Oogstfeest!


Dit jaar is een vruchtbaar jaar geweest voor StreekWaar. Het was een jaar vol met duurzame productie, open dagen, kookworkshops, nieuwe ontmoetingen en de groei van StreekWaar met 2 nieuwe leden: RobinsMede en Eveline Cooks!

We sluiten dit seizoen graag af met ons Oogstfeest op 21 oktober van 9.00 - 17.00 u aan de Vijzelstraat in Wageningen (achter het Raadhuisplein waar de wekelijkse markt ook is).

Naast de normale wekelijkse markt zullen er extra activiteiten zijn ter ere van het Oogstfeest zoals live cooking, muziek, kunst, en extra kramen van producenten! Kijk op de website voor het complete programma en updates. Voor nu: wees welkom en graag tot dan!

In de rest van deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de overige aankomende activiteiten en nieuws.
facebook instagram linkedin 

Agenda

Lekker Lupine op de Dutch Food Week markt: 6 oktober

Lekker Lupine staat 6 oktober op de markt van de Dutch Food Week in Arnhem. Je kunt de markt vinden rond de Eusebiuskerk.

→ Meer informatie

De Gieterij bestaat 3 jaar: 7 oktober feest!

Op zaterdag 7 oktober viert De Gieterij het driejarig bestaan van hun verpakkingsvrije winkel. Er zijn hapjes, drankjes en vrolijke deuntjes. Het wordt een gezellige bende, dus kom lekker buurten en boodschappen doen!

→ Meer informatie

Stadsbrouwerij rondleiding: 7 oktober en 4 november

Elke eerste zaterdag van de maand opent de Stadsbrouwerij in Wageningen zijn deuren voor een rondleiding en proeverij. Reserveer een plekje via de website om te voorkomen dat je droog komt te staan.

→ Reserveer je plekje

2-daagse plant-based koken: 30 nov & 1 dec

Wil je lekker leren koken zonder vlees? Tijdens deze 2-daagse bij de Lage Vuursche leer je dat van Jeanette en Monique van 'Goed Gevoed'

→ Meer informatie

Kijktips: StreekWaar Leden in de media

Het jeugdjournaal en voedselverspilling

12 september gaf Paula van Paula's kookworkshops een verspillingsvrije kookworkshop aan het Aeres VMBO. Daarvoor gebruikte ze bloemkool van de Gieterij en wortels van Lichtveen. Jeugdjournaal maakte er een heel leuk item van.

-> Kijk het item hier terug

Boeren van de Toekomst: Lupine!

StreekWaar lid Linda Calciolari van Ekoboerderij de Lingehof en Lekker Lupine is voor het Nationaal Klimaat Platform in gesprek over de toekomst van boeren. Dus heb je altijd al meer willen weten over lupine, kijk het eventjes terug en leer over de eiwittransitie.
-> Aflevering terugkijken

Grebbeveld Schapen &zo bij Vroege Vogels TV

De schaapskuddes van Grebbeveld
Schapen &zo begrazen natuurgebieden op
de Zuid-Veluwe en de Utrechtse
Heuvelrug. Ze leveren wol en vlees, maar
vooral biodiversiteit. Op Vroege Vogels TV,
30 september, 19.15u, leggen ze aan
Menno uit hoe dat zit.

-> Kijk het item hier terug

Vrijwilligers gezocht op de Streekmarkt!

StreekWaar is op zoek naar vrijwilligers om op zaterdag te helpen bij onze marktkraam in Wageningen.

→ Houd je van lokaal en duurzaam voedsel?
→ Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van onze lokale voedselgemeenschap?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat we waarderen: iemand die proactief, gastvrij en vriendelijk is.

Wat je kunt verwachten: je werkt achter de kraam in shifts van een halve dag samen met een producent van StreekWaar en helpt met de opbouw of afbouw van de marktkraam.
Je krijgt daar een vrijwilligersvergoeding voor.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Pauline via info@streekwaar.nl.

Kijk ook deze video voor een sfeerimpressie van de zaterdagmarkt! Deze video is van een speciale themamarkt.
banner1
StreekWaar is een vereniging van bevlogen ecologische boeren, producenten, cateraars en winkels in de regio Wageningen, Ede, Renkum en een stukje Betuwe. Samen met de natuur zorgen we voor duurzaam, lokaal en gezond eten bij jou op je bord. Je kunt onze producten kopen op onze StreekWaarmarkt, iedere zaterdag van 9.00 - 17.00 uur bij het Raadhuisplein in Wageningen. Ook kun je bij veel van de StreekWaar leden je boodschappen doen. Neem een kijkje op de website voor de locaties.

Help je ons om het verhaal van StreekWaar te verspreiden?


StreekWaar staat en valt met community. Daarom werken we er hard aan om het verhaal van StreekWaar te verspreiden. Dit doen we onder andere met deze nieuwsbrief, maar ook via social media en door aanwezig te zijn bij activiteiten, braderieën en markten.

Het helpt ons enorm als je deze nieuwsbrief doorstuurt naar vrienden en collega's.

Krijg je deze nieuwsbrief doorgestuurd, maar wil je hem voortaan zelf in je mailbox krijgen? Schrijf je dan in via de onderstaande knop.
2 logos samen
facebook instagram linkedin 
Email Marketing Powered by MailPoet