Logo 2.5 CMYK@2x

Oogsttijd!


Dat is in deze tijden een veelgehoorde kreet onder de StreekWaarleden. Waar het seizoen voor het ene product, zoals asperges al is afgelopen, is het seizoen voor andere producten nog in volle gang. Op de foto zie je bijvoorbeeld wortels van Tuinderij de Stroom.

Als vereniging is StreekWaar ook druk aan het oogsten en aan het inventariseren wat voor moois er al gegroeid is binnen de vereniging en bij de producenten. Elke producent heeft zijn eigen verhaal en die gaan we de komende weken delen. Al die verhalen samen laten zien wat de waarde van lokale, ecologische productie is voor de omgeving.

Ben je geïnspireerd door de verhalen van StreekWaar en wil je graag meer betrokken worden? Onderaan de mail vind je meer informatie. Ook kun je altijd een mailtje sturen naar
info@streekwaar.nl voor suggesties voor activiteiten, samenwerkingen, communicatie en promotie. We horen graag jullie input! En volg StreekWaar op social media voor wekelijks mooie verhalen en updates.
facebook instagram linkedin 

Agenda

Akkerexcursies van GraanGeluk 29 juli

29 juli is er een akkerexcursie langs de Rosandepolder in Oosterbeek

→ Mail voor meer informatie

No-Dig workshop 25 augustus

Leer van Tuinderij het Lichtveen de theorie achter de steeds populairdere no-dig methode van tuinieren en hoe je deze in je eigen moestuin of tuinderij kunt toepassen.

→ Meer informatie en opgeven

Workshop Plant-Based koken: 14 september

Jeanette van Goed Gevoed organiseert plant-based kookworkshops in Wageningen. De eerstvolgende is 14 september.

→ Meer informatie

Stadsbrouwerij rondleiding 5 augustus en 2 september

Elke eerste zaterdag van de maand opent de Stadsbrouwerij in Wageningen zijn deuren voor een rondleiding en proeverij. Reserveer een plekje via de website om te voorkomen dat je droog komt te staan.

→ Reserveer je plekje

Viltworkshops augustus en september

Bij Grebbeveld zijn er in augustus en september nog plekjes vrij voor viltworkshops! Neem een kijkje op de website voor de beschikbare data.

→ Meer informatie

Oogstfeest Ommuurde Tuin: 23 september

Feest om de rijkdom van de oogst te vieren. Tijdens het Oogstfeest zullen er kraampjes zijn van voedselinitiatieven uit de omgeving en verschillende rondleidingen.

→ Meer informatie

Nieuws

Nieuwe Seizoensmede!

De honing van vorig jaar is nu als heerlijke mede te drinken.

-> Je kunt de Mede hier bestellen

Excursie Zoelen & Otto Vloedgraven

De kleine 40 leden van StreekWaar gaan graag bij elkaar op bezoek. Op 26 juni waren we in Zoelen, bij de boomgaard van Rowan Philips van 'Zalig Fruit Zoelen'. Vervolgens naar Tiel naar een van de hoogstamfruitboomgaarden die Otto Vloedgraven in beheer heeft.

Markt in de Kraats

Afgelopen zaterdag 15 juli was er een markt van producenten in de Kraats, Bennekom. Het doel was te laten zien wat voor moois er allemaal gebeurd in dit gebied. De leden Boerderij Steenbergen, EET-Wageningen en Grebbeveld Schapten &zo van StreekWaar waren aanwezig.

StreekWaar in Ede

8 juli was StreekWaar van de partij bij de Food & Fun fair in Ede. Het was een prachtige dag en een mooie gelegenheid om bekendheid te krijgen voor StreekWaar in Ede.

Vrijwilligersborrel Stadsbrouwerij Wageningen

Afgelopen maand hebben we een vrijwilligersborrel gehad bij de Stadsbrouwerij in Wageningen om ze te bedanken. Het was een leuke avond waar Dennis ons een rondleiding heeft gegeven in de brouwerij.

Dieper wortelen in Stroomgebied Zuid-Veluwe

In 2023 – 2024 werkt StreekWaar met de gemeente Wageningen en anderen samen aan biocultureel herstel in de regio. Samen met transitie-instituut DRIFT gaan we aan de slag in het Stroomgebied Zuid-Veluwe. Het uiteindelijke doel is dat inwoners en organisaties samen verantwoordelijkheid dragen voor het versterken van een duurzaam voedselsysteem, levende landschappen en regeneratieve lokale economieën. Dit initiatief is onderdeel van de EU Green Deal. In september is de eerste bijeenkomt in De Ommuurde Tuin waar we het verleden, heden en mogelijke toekomst van het Stroomgebied gaan verkennen.

-> Meer informatie

Bezoek bij StreekWaar leden

GraanGeluk bij omroep Gelderland

GraanGeluk is geïnterviewd door Omroep Gelderland op een van hun mooiste en trotste akkers: een pilot in de Oosterbeekse Rosandepolder nabij de spoorbrug Arnhem-Nijmegen. De uitzending is in oktober, meer informatie volgt.

Bezoek van de Soroptimisten

Maandag 10 juli waren de soroptimisten uit Wageningen op bezoek bij EET-Wageningen en de Hoge Born. Het was een prachtige avond en zeer leerzaam.

Vrijwilligers gezocht op de Streekmarkt!

StreekWaar is op zoek naar vrijwilligers om op zaterdag te helpen bij onze marktkraam in Wageningen.

→ Houd je van lokaal en duurzaam voedsel?
→ Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van onze lokale voedselgemeenschap?

Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat we waarderen: iemand die proactief, gastvrij en vriendelijk is.

Wat je kunt verwachten: je werkt achter de kraam in shifts van een halve dag samen met een producent van StreekWaar en helpt met de opbouw of afbouw van de marktkraam.
Je krijgt daar een vrijwilligersvergoeding voor.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Pauline via info@streekwaar.nl.

Kijk ook deze video voor een sfeerimpressie van de zaterdagmarkt! Deze video is van een speciale themamarkt.

Help je ons om het verhaal van StreekWaar te verspreiden?


StreekWaar staat en valt met community. Daarom werken we er hard aan om het verhaal van StreekWaar te verspreiden. Dit doen we onder andere met deze nieuwsbrief, maar ook via social media en door aanwezig te zijn bij activiteiten, braderieën en markten.

Het helpt ons enorm als je deze nieuwsbrief doorstuurt naar vrienden en collega's.

Krijg je deze nieuwsbrief doorgestuurd, maar wil je hem voortaan zelf in je mailbox krijgen? Schrijf je dan in via de onderstaande knop.
banner1
StreekWaar is een vereniging van bevlogen ecologische boeren, producenten, cateraars en winkels in de regio Wageningen, Ede, Renkum en een stukje Betuwe. Samen met de natuur zorgen we voor duurzaam, lokaal en gezond eten bij jou op je bord. Je kunt onze producten kopen op onze StreekWaarmarkt, iedere zaterdag van 9.00 - 17.00 uur bij het Raadhuisplein in Wageningen. Ook kun je bij veel van de StreekWaarleden je boodschappen doen, zoals de verpakkingsvrije winkel De Gieterij en de winkels van Boerderij de Hoge Born en Boerderij van Steenbergen.
2 logos samen
facebook instagram linkedin 
Email Marketing Powered by MailPoet